Пазарът на електроенергия в Алберта се насочва към голямо разтърсване

...
Пазарът на електроенергия в Алберта се насочва към голямо разтърсване
Коментари Харесай

Пазарът на електроенергия се насочва към разтърсване, тъй като Алберта се ангажира да се преструктурира до 2027 г.

Пазарът на електрическа енергия в Алберта се насочва към огромно разклащане и някои играчи в промишлеността се опасяват, че дълъг интервал на неустановеност може да отблъсне по този начин нужните вложения в производството на електрическа енергия.

Главният изпълнителен шеф на Alberta Electric System Operator Майк Лоу удостовери в тирада на конференция за електроенергийната промишленост в Банф в понеделник, че неговата организация е получила задача от държавното управление на провинцията да изготви план за преструктуриран енергиен пазар до есента на 2024 година

Той сподели, че задачата е до 2027 година в Алберта да влязат в действие нови правила за пазара на електрическа енергия.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва. Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

Пазарът на електрическа енергия в Алберта е неповторим в Канада, защото е нерегулирана система с облага, която заплаща на генераторите единствено за мощността, която те фактически изпращат към мрежата, и не заплаща нищо за потенциал за генериране в режим на подготвеност.

Министърът на комуналните услуги на провинцията Нейтън Нойдорф сподели в понеделник, че държавното управление на UCP остава ангажирано с този „ единствено енергиен “ модел, само че са нужни обилни промени, с цел да може системата да работи.

Но Канадската асоциация за възобновима сила споделя, че е загрижена за това, което той назовава „ продължителна и възходяща неустановеност “ за бранша на възобновимата сила на Алберта, което може да направи провинцията по-малко привлекателно място за вложение.

— Предстоят още...

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР