Заинтересованите страни се чудят какво следва, след като правителството на

...
Заинтересованите страни се чудят какво следва, след като правителството на
Коментари Харесай

Намаляването на коефициента на чиракуване в Манитоба е „загрижено“, казва компанията

Заинтересованите страни се чудят какво следва, откакто държавното управление на Манитоба разгласи, че ще понижи броя на чираците, които могат да бъдат назначени на калфа с нов коефициент на чиракуване.

В сряда провинцията сподели, че регламентът ще бъде изменен от 2:1 на 1:1, който в началото беше въведен, откакто Майкъл Скандерберг умря, работейки на работа през 1999 година Той беше изменен на 2:1 през 2021 година

Рон Хамбли, президент на Строителната асоциация на Уинипег (WCA), сподели, че е изменен с добра причина.

„ Нашите членове безусловно организираха обширни и съществени полемики по отношение на подобаващите съотношения в промишлеността и приключихме с 2:1 “, сподели той. „ Честно казано, промишлеността беше добре с това. Две към едно разрешава на промишлеността да пораства с рационални, управляеми темпове и като цяло промишлеността беше много удовлетворена от тази обстановка. “

Сега Хамбли се чуди по какъв начин ще бъде напълнен към този момент съществуващият дефицит на работна мощ, изключително гледайки през цевта на хиляди строителни служащи, които скоро ще се пенсионират.

„ Индустриите, които се опитваме да напълним с по-голям брой чираци, ще бъдат в тежка обстановка “, сподели той, добавяйки, че има възможност да има съкращения.

„ Ако сега имате петима спътници, можете да имате до 10 чираци. Ако разпоредбите се трансформират, което чакаме, ще бъде върнато до пет. Така че петима от тези чираци ще би трябвало да намерят нещо друго, което да вършат “, сподели той.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

WCA оповестява, че 65 % от нейните членове ще бъдат принудени да изоставен чираци.

Една от тези компании може да бъде PowerTec Electric Inc.

„ Това е обезпокоително за нас “, каза Даниел Хартли, президент на бизнеса.

„ Като шеф сигурно ще почувстваме въздействието от това посредством съкращения на чираци или невъзможността да наемем чираците, които потребност “, сподели той.

В момента Хартли сподели, че компанията има към 30 чираци, което е малко над съответствие 1:1.

„ Но ние сме в развой за наемане тъкмо в този момент. Бихме наели повече чираци, в сравнение с калфи, с цел да се опитаме да запълним празнините и потребностите, които имаме за работата, която получаваме “, сподели той.

Джейми Моузес, министър на икономическото развиване, вложенията, търговията и естествени запаси, сподели „ Все отново ще продължим да развиваме нашите квалифицирани специалности. “

„ Знаем, че това е значима област за напредък на нашата работна мощ и ще го създадем, като влагаме в места за образование “, сподели той.

Моузес не разяснява какъв брой места за образование ще бъдат отворени, като сподели, че информацията ще бъде налична в идния бюджет.

Той сподели вярата на намаляването на съотношението е да „ насърчи хората да се занимават с квалифицирани специалности, като подсигурява, че ще бъде с високо качество и подсигурява, че е доста безвредно. “

Въпреки това, Хартли сподели, че понижението се усеща като връщане обратно.

„ През последните няколко години имахме редица стратегии, които ни разрешиха да наемаме чираци – изключително нови чираци и чираци от първо равнище – с цел да ги вкараме в търговията “, сподели той.

„ Така че ние се възползвахме от доста от тези дотации и тласъци, с цел да накараме хората да стартират търговията. Сега усещаме, че килимът някак е издърпан отдолу под нас и те споделят, че в този момент би трябвало да отнемете някои от тези благоприятни условия на тези хора. “

Хартли повтори загрижеността на Хамбли за застаряващата работна мощ.

„ Ако можем да наемем единствено един чирак за всеки калфа, когато тези хора се пенсионират, надали ще ги сменяем. Това не оставя доста място за напредък в стопанската система “, сподели той.

Не единствено това, само че той сподели, че с понижаване на съотношението евентуално ще има влияние върху джобовете на притежателите на жилища.

„ Ние сме в положение да осигурим положително образование със съответствие 2:1, като в същото време поддържаме ниски разноски за строителя, който преди малко е претърпял невиждано нарастване на лихвените проценти и забележителна инфлация. Сега раждането още веднъж ще се увеличи. “

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР