Пазарът на акции, особено индексът DJIA, бележи възходящ тренд въпреки

...
Пазарът на акции, особено индексът DJIA, бележи възходящ тренд въпреки
Коментари Харесай

Фондовият пазар отново тръгна нагоре – какво да очакваме

Пазарът на акции, изключително показателят DJIA, бележи прогресивен тренд макар опасенията за иден мечи пазар.

Разграничаването на типовете мечки – в дивата природа препоръките варират според от типа – е аналогично на разнообразните тактики за другите пазарни условия.

Макар че неотдавнашният пазарен триумф и забавената инфлация понижиха опасенията, Чарлз Гейв от Gavekal Research поучава за зоркост.

Гейв предложи неповторим индикатор: сравняване на S&P 500 с цената на златото. Историческият разбор демонстрира, че цената на златото по отношение на акциите може да предвижда значими пазарни събития. Гейв даде концепция да се следи седемгодишната пълзяща междинна стойност на това съответствие – способ, който е бил ефикасен през цялата история, въпреки и със инцидентни подправени сигнали.

Понастоящем съотношението остава над седемгодишната граница, което подтиква към нерешителност. Гейв посъветва да се заделят обилни средства в злато, с цел да се предпазим от евентуални пазарни спадове – тактика, подбудена от това да се научим да заобикаляме финансовите “ “.

Други също показват нерешителност. Дейвид Розенберг от Rosenberg Research акцентира подценявани фактори, като отслабващата ценова мощност на фирмите и идното понижаване на оценките на облагите. Освен това високата рентабилност на държавните облигации съставлява предизвикателство макар устойчивостта на пазара.

Не всички прогнози обаче са песимистични. Бари Банистър от Stifel предложи евентуален пазарен диапазон до пролетта или по-късно. Дори Goldman Sachs, с консервативна прогноза, чака стеснен растеж на S&P 500, базирайки се на мощния стопански напредък, който към този момент е отразен в цените на акциите.

Макар че някои чакат по-скромна възвръщаемост, сегашната динамичност на пазара и капацитетът за нахлуване на странични фондове на пазара допускат продължение на ралито – към този момент. Розенберг даже предложи да се любуваме на възходящата наклонност, до момента в който трае.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР