Паулу Коелю е известен бразилски писател, роден на 24 август

...
Паулу Коелю е известен бразилски писател, роден на 24 август
Коментари Харесай

Вдъхновение: Няколко цитата от Паулу Коелю

Паулу Коелю е прочут бразилски публицист, роден на 24 август 1947 година в Рио де Жанейро.

Още като дете развива обич към поезията и писането, само че родителите му възприемат неправилно непостоянното държание на сина си и на три пъти го изпращат в клиника за душевно заболели, където той претърпява разнообразни лечения, в това число електрошокова.

През 1988 година издава втората си книга " Алхимикът ", която се радва на голям триумф по целия свят и се трансформира в най-продаваната книга на португалски език за всички времена. Нека си напомним едни от най-хубавите цитати от нея:

" Напоследък доста хора се отхвърлиха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не одобриха предизвикването на живота и животът повече не им насочва провокации. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни самоуверено това, което ти сервира животът, не се отхвърляй. "

" Свободата значи да чувстваш това, което сърцето ти желае, без значение от мнението на близките. "



" Животът има подобен смисъл, какъвто аз пожелая да му придам. "

" Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без мотив, постоянно да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. "



" Съществуват два типа простаци - едните се отхвърлят да създадат нещо, тъй като са били застрашени, а другите мислят, че заплашвайки ще реализиран нещо. "

" Съществува език, който е оттатък думите! Ако съумея да разгадая този език без думи, ще съумея да разгадая и света. "



" Защото когато тръгнем да търсим любовта, тя също потегля към нас. И ни избавя. "

" Господ чува молбите на хората, които желаят да не помнят омразата, само че е ням за тези, които желаят да избягат от любовта. "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР