Пътят убиец!Завоят убиец!Дъждът убиец!Мантинелата убиец!Асфалтът убиец!Автобусът убиец!!!Някой назова ли шофьора

...
Пътят убиец!Завоят убиец!Дъждът убиец!Мантинелата убиец!Асфалтът убиец!Автобусът убиец!!!Някой назова ли шофьора
Коментари Харесай

Зад кой волан е виновният?

Пътят палач!

Завоят палач!

Дъждът палач!

Мантинелата палач!

Асфалтът палач!

Автобусът палач!!!

Някой назова ли водача на рейса палач „ палач “?

Не, нали?

Защото не можеш да наречеш човек, който е умъртвил 17 души, „ палач “, преди по този начин да го назова съда. Ако го назова по този начин. И то преди да е станал самоубиец...

А какъв брой елементарно се лепи този етикет на неодушевените - път, завой, дъжд, мантинела, асфалт, рейс...

Защо ли е по този начин?

Защото те няма по какъв начин да носят отговорност. А тези, които дават отговор за тях - те пък елементарно се измъкват. Да е видял някой до момента виновен за пътищата служител да мери коефициент на сцепление на асфалта? Да бяхте чули за напречен надолнище на пътя в дъгата на завоя? Ами този връх в асфалтозабъркването - с добавка на варовик?

Точно тези убийци би трябвало да носят отговорност: архитекти, строители, служащи в асфалтови бази, надзорници, локални властници...

Но с това работата ще е на половина свършена. Сляпата Темида би трябвало да вдигне глава по-нагоре - там, където са неразбираемите сенки на "поръчителите ". Тези, които с добита и селективно адаптивна слепота и глухота приспиват публичната непоносимост.

Най-ниската цена на търга, нали?

Защо се държите като невменяеми? Преди време се заиграх, та счетох, че бутилка вино под 5.60 лева в магазин не може да има. Е, в действителност може, само че то не е вино, а бъркоч от оцетна киселина и подсладител.

Млекари пък споделиха, че цената на същинския кашкавал стартира от 12.70 лв.. Под тая цена е изсъхнало мляко, палмово масло и суроватка.

Защо възлагащите публични поръчки не сметнат какъв брой е минималната цена на същинския асфалт? Защо не мерят насипните пластове, степента на валираност и софтуерното време за слягането им?

Защото може да се окаже, че определеният победител е спечелил с цена, по-ниска от най-ниската допустима. И не би трябвало ли в случай че това е по този начин - и двете страни, контрагентите де, да се топлят взаимно зад решетките.

Защото от НЕвиното боли глава, от менте кашкавала - боли стомах, но НЕасфалтът напряко копае гробове.

В името на оцеляването ни по никакъв начин не сме на спекулация първо до се хвърли виновността на водача, та да може най-после –-след безчет следствия, търсения и правосъдни каузи - той да остане, с цел да изкупи виновността на всички отговорни.

Не е ли време да се замислим зад кой волан е виновният?

Зад този на рейса или зад този на държавната машина?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР