Пътят към кея на Уиган е новото заглавие, което илиза

...
Пътят към кея на Уиган е новото заглавие, което илиза
Коментари Харесай

Ново заглавие на бълграски от автора на “1984”


" Пътят към кея на Уиган " е новото заглавие, което илиза от щемпел до края на юли. Това е единствената книга на английския публицист и публицист Джордж Оруел (1903 - 1950), която до момента не е оповестена на български език, заяви издателство " Рива ". Тя ще се предлага както с меки, по този начин и с твърди корици. Преводач и създател на предговора е Або.

" Изненадващо, само че обяснимо е, че " Пътят към кея на Уиган " е единствената книга на Оруел, която не е стигала до българския четец, защото на пръв взор наподобява прекомерно тясно ориентирана към британския север в средата на века и затова не изцяло разбираема. Тя обаче е основен крайъгълен камък - Дарвиновото изчезнало звено, което оказва помощ на заинтригувания да попълни пъзела на авторовия живот ", означават от " Рива ".

Оруел написа " Пътят към кея на Уиган " през 1936 година - отпечатана е напролет на 1937 година В първата половина на книгата писателят изследва и документира своите социологически проучвания на мрачните условия на живот измежду работническата класа в Ланкашир и Йоркшир в индустриалната северна Англия. Втората част е дълго есе за възпитанието му в междинната класа и развиването на политическото му схващане.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР