Пътуването на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис до Израел беше отменено

...
Пътуването на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис до Израел беше отменено
Коментари Харесай

Отменена е визитата на премиера на Гърция в Израел

Пътуването на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис до Израел беше анулирано заради терзания за сигурността му. Той трябваше да замине за Израел, с цел да се срещне с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху.

Отмяната на пътуването идва часове след бомбардировката на болница в линията Газа, при която починаха стотици цивилни.

„ Искам да изразя огорчението и отвращението си от случилото се в болница в Газа и да подчертая незабавната нужда от следствие на случилото се “, бяха думите на Мицотакис пред Министерския съвет през днешния ден.

За анулираното си пътешестване до Израел министър председателят съобщи, че ще пътува „ до района допустимо най-скоро, незабавно щом изискванията за сигурност разрешат това “. Той подсети, че ще посети Кайро в събота „ в границите на многостранната конференция, свикана от Египет във връзка палестинския проблем “.

„ Конфликтът не би трябвало да се уголемява. Наложително е да се укрепи вътрешната сигурност на Европейски Съюз, а Гърция като външна граница има в допълнение обвързване да упорства за строга и обективна отбрана на границите без отстъпки “, бяха словата на гръцкия министър-председател.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР