Пътуването на германския външен министър Аналена Бербок (представител на Зелените

...
Пътуването на германския външен министър Аналена Бербок (представител на Зелените
Коментари Харесай

Самолетът на германския външен министър изхвърли 80 тона керосин заради аварийно кацане

Пътуването на немския външен министър Аналена Бербок (представител на " Зелените " в кабинета на Олаф Шолц) до Австралия е прекратено изключително поради механически проблем с държавния Airbus A340-300.

Рано сутринта в понеделник самолетът с делегацията е направил междинно прекъсване в Абу Даби, с цел да презареди.

Три минути след излитането обаче е открита нередовност при прибирането на една от задкрилките.

Пилотът е уведомил хората на борда, че ще се наложи да се върнат назад на летището в Абу Даби. За да може самолетът да кацне безвредно обаче, се е наложило по-голямата част от преди малко зареденото гориво да бъде изхвърлено - общо 80 тона.

Кацането е минало без проблеми, летищните управляващи са били подготвени за възможна интервенция на пожарната работа.

Аналена Бербок е възнамерявала едноседмична обиколка в Тихоокеанския район, в която за първи път ще посети Австралия, Нова Зеландия и Фиджи. Все още не е ясно по кое време ще може да продължи пътуването ѝ - следва да се направи инспекция на техническото положение на държавния аероплан.

Това не е първият случай, в който проблеми с полета " приземяват " Бербок на път за следващата ѝ дипломатическа задача. Преди три месеца външният министър на Германия остава в Катар, откакто държавният Airbus спуква гума.

През 2022 година тя се принуждава да анулира среща с английския си сътрудник, откакто самолетът ѝ не съумява да излети от Ирландия поради замръзване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР