Патрик Муратоглу, треньор на двукратната шампионка от Големия шлем Симона

...
Патрик Муратоглу, треньор на двукратната шампионка от Големия шлем Симона
Коментари Харесай

Треньорът Халеп вярва, че обвинената в допинг тенисистка е образец за честност

Патрик Муратоглу, треньор на двукратната шампионка от Големия шлем Симона Халеп, приказва по обвиняванията в приложимост на допинг.

„ Първо, желая да ви кажа какъв брой шокиран беше нашият екип, когато Симона ми сподели за позитивна допинг проба на US Open. За съвсем 30 години работа със стотици професионални спортисти в никакъв случай не съм срещал сходна обстановка. Познавам Симона добре и мога да ви уверя, че тя е пример за почтеност. Тя е изрично срещу всевъзможен тип допинг и знам, че в никакъв случай не й е минавало през разум да приема някакви неразрешени субстанции. Вярвам й на 100 %. Заедно ще се борим, с цел да потвърдим истината “, написа Муратоглу в обществените мрежи.

Бившият треньор на Халеп Адриан Марку допусна, че резултатът от позитивната допинг проба може да се дължи на лекарска неточност. Според него румънката има проблеми с щитовидната жлеза.

През август 2022 година Халеп мина допинг тест по време на US Open. В " А " тестът й бе намерено незаконното лекарство роксадастат. 31-годишният тенисист изиска отваряне и на " Б " тестът, само че това единствено удостовери нарушаването на разпоредбите.

Халеп е победителка в 24 шампионата под егидата на WTA на сингъл. Тя също е печелила Ролан Гарос (2018) и Уимбълдън (2019).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР