Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския

...
Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския манастир

Патриарх Неофит ще оглави богослужението за Успение Богородично в Троянския манастир
Негово Светейшество Патриарх Неофит ще оглави празничните богослужения за храмовия празник на Троянската света обител „ Успение на Пресвета Богородица “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, уважаван еднообразно от православни и католици. Той се отбелязва от Българската православна черква на 15 август с тържествени литургии в цялата страна.

По традиция Патриарх Неофит отбелязва великия Богородичен празник в светата обител, където е получил отшелнически постриг.

Началото на празничната света Литургия, управлявана от Негово Светейшество ще бъде от 09.00 часа. В 11.00 часа стартира обичайна Лития с чудотворната икона на Пресвета Богородица „ Троеручица ” от храма до мястото на първото знамение, осъществено от иконата. От 18.00 часа ще бъде отслужена празнична вечерня с акатист на Успение Богородично.

Богослуженията ще продължат и на 16 август, когато ще бъде отслужена вечерня и ктиторска панихида.

„ Приканваме православните християни да вземат присъединяване в богослуженията, с цел да възхвалим с едни уста и едно сърце Пречистата Богородица, прославяна в честното ѝ Успение “, приканват от Българската православна черква. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР