Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до Чарлз Трети - крал

...
Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до Чарлз Трети - крал
Коментари Харесай

Българският патриарх с послание до Чарлз Трети

Патриарх Неофит изпрати приветствен адрес до Чарлз Трети - крал и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, оповестиха от Българската патриаршия.

" В деня на коронацията Ви за крал и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, Всесърдечно Ви поздравяваме и благопожелаваме здраво здраве, сили и ползотворни триумфи в следване пътя на приемствеността за служение на Бога и народа, както и в съблюдаване на традициите, които Вашата приснопаметна майка кралица Елизабет Втора - постави и построи ", написа българският патриарх до крал Чарлз Трети.
-->
" Нека новото Ви служение като крал бъде изпълнено с думите на славния цар и оракул Давид " царят се уповава на Господа и по благостта на Всевишния няма да се поклати " (Пс. 20:8), тъй като " благосклонност и истина опазват царя, и с благосклонност поддържа той престола си " (Прит. Сол. 20:28).

Изразяваме вяра, че във Ваше лице, както при именитите Ви прародители, ще продължат да порастват и укрепват връзките на взаимно почитание и съгласие сред Българската православна черква, нашата Родина България и Обединеното кралство Велокобритания. За доста и благословени години! С почитание ",  написа в приветствения си адрес до крал Чарлз Трети Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

Британският крал Чарлз Трети публично бе коронясан на обилна гала в Уестминстърското абатство през днешния ден. Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби сложи 360-годишната корона на Свети Едуард на главата на монарха, който седеше на престол от XIV век, съобщи Ройтерс. Предстоятелят на Англиканската черква произнесе думите " Бог да пази краля ", които бяха повторени от 2200-те посетители, присъстващи на церемонията.

Новият английски монарх наследи трона на своята майка кралица Елизабет Втора, която умря на 8 септември предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР