Патриах Неофит призова да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим

...
Патриах Неофит призова да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим
Коментари Харесай

Посланието на патриарх Неофит: Да ценим и уважаваме всеки човешки живот

Патриах Неофит прикани да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към различен – даже и към враговете си.

„ Да не разрешаваме на пристрастеностите и гнева да владеят над нас, само че да ценим и почитаме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не собствен зложелател и съперник, а наш близък – също като всички останали сътворен по Божи облик и сходство и извикан от нашия Небесен Отец за богоуподобяване и безконечен живот ”, се споделя в за Рождество Христово 2022 година

В него той споделя, че
изгря „ Слънцето на правдата “
и за човечеството настъпи нова ера: ера на светлина и нова вяра, ера на благоволението и благодатта – ера, в която ние към този момент не сме сами, тъй като „ с нас е Бог ”.

С раждането на Иисус изгря „ същинската светлина, която просветява всеки човек, приближаващ на света “, написа Негово Светейшество патриарх Неофит.

С раждането на Христа пристигна и ново раждане на хората за безконечния живот, споделя патриархът.

Той приканва да имаме богатства воля едни към други, с цел да бъдем почтени и признателни за Неговата неизменима обич и благосклонност към нас.

Негово Светейшество патриарх Неофит пожелава на българите да търсим и
високо да ценим мира,
който Господ донесе на земята с раждането Си като човек. Той акцентира, че хората се помирихме с Бога посредством гибелта на Сина Му “ (Рим. 5:10).

„ Да благоволим едни към други – по този начин, както Сам Той пръв благоволи към нас, като поради нас и нашето избавление, в най-висша изява на Своята божествена, жертвена обич ”, написа патриарх Неофит.

Обобщавайки настоящата конюнктура в света, българският нравствен глава акцентира силата на любовта.

„ Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни битки и несъгласия, когато благоволението сред хората от ден на ден отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните спорове като средство за разрешаване на разногласията ни освен не понижават, само че възприемат все по-застрашителни размери и унищожават милиони човешки ориси,

ние още веднъж имаме една единствена същинска вяра и тя е нашата религия и упованието ни в Божията доброта и Божията всеопрощаваща обич ”, написа патриархът.

„ Божията всеопрощаваща обич и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово ”, написа Негово светейшество.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР