Пътният участък от Струма, на който стана най-зловещата катастрофа у

...
Пътният участък от Струма, на който стана най-зловещата катастрофа у
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯТА! Пътният участък проблемен. Защо не са взети мерки?

Пътният сектор от „ Струма ”, на който стана най-зловещата злополука у нас, е бил проблематичен. Това сигнализира кметът на Перник Станислав Владимиров. На 30-ия километър от автомагистралата рейс от Северна Македония са заби в мантинелата, отнесе 50 метра от нея, възпламени се и 45 души изгоряха на място. 12 от тях се деца, пет от които дребни. Сред тях има и близнаци.

Седмина оцеляха по знамение, разбивайки с голи ръце стъклата на автобуса. Настанени са в „ Пирогов ” без заплаха за живота.

На пътното трасе постоянно стават произшествия, сподели кметът Владимиров.   " На този стадий не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този сектор. Има голям размер преписки в АПИ и Министерство на регионалното развитие, ще бъдат тествани ", разяснява районният министър Виолета Комитова. Тя заяви, че е назначава инспекция на трасето. Още тази заран ще бъде образувана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на районното министерство и АПИ.

Не тичам от отговорност, ще разглася резултатите от инспекцията допустимо най-скоро, сподели районният министър.

" Ще Ви уведомим каква е виновността на АПИ и Министерство на регионалното развитие ", сподели Комитова, само че означи, че пътната сигурност е комплекс от няколко неща - пътища, водачи и коли, тъй че би трябвало да се търсят отговори и от " Автомобилна администрация ".

Регионалният министър разяснява и информацията, че в този сектор има незаконен излаз към автомагистралата от каменна кариера: " Нямаме информация за незаконните изходи, ще изпратим хора на място да ревизират ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР