Пътници, напускащи полет на Emirates в петък, забелязват голяма дупка

...
Пътници, напускащи полет на Emirates в петък, забелязват голяма дупка
Коментари Харесай

Самолет на Emirates летя 14 часа с дупка в корпуса

Пътници, напускащи полет на Emirates в петък, виждат огромна дупка в профил на самолета, откакто той каца в Бризбейн, Австралия.

Airbus A380 лети близо 14 часа от основния център на Emirates - Дубай, до дестинацията, като част от пасажерите оповестяват, че случаят може да е станал по време или малко след политане.

Въпреки че машината остава на земята на летището в Бризбейн от петък, от Emirates показват, че случаят не е имал „ никакво влияние върху фюзелажа, рамката или структурата на самолета “.

Emirates Airbus A380 (A6-EVK) departed rwy 30L at Dubai (OMDB), VAE on flight #EK430 to Brisbane, Qld, Australia where it landed safely. After landing, a large hole was seen in the left fuselage, allegedly coming from a detached bolt in the nosegear.https://t.co/o1EqBuJ0bApic.twitter.com/s4p6tIpXDw
— JACDEC (@JacdecNew) July 2, 2022

Инцидентът е станал на полет EK430 на 1 юли, като Aviation Herald оповестява, че водачите са се свързали с контрола по въздушното придвижване на летище Бризбейн малко преди кацане, с цел да оповестят, че подозират, че са спукали гума при политане и са поискали да бъдат посрещнати от спешни екипи.

Самолетът се приземява безвредно и няма известия за потърпевши или даже евакуирани пасажери.

Пътник споделя за австралийския Courier Mail, че е чул обезпокоителен звук към 45 минути след началото на полета. „ Чу се мощен тропот и го усетих и през пода “, споделя той.

Друг пасажер показва: „ Преди да кацнем ни споделиха, че би трябвало да го създадем на друга писта и инженер да ревизира самолета за хипотетичен проблем с колесника. “

The Herald оповестява, че дупката е направена в обтекателя на лявото крило, където то се среща с кабината, която е завършена по този начин, че да понижи съпротивлението по време на полет.

Говорител на Emirates споделя: „ Нашият полет EK430, летящ от Дубай до Бризбейн на 1 юли, имаше техническа щета. Една от 22-те гуми на самолета се спука, причинявайки щета на дребна част от аеродинамичния обтекател, който е външен панел или облицовка на самолета.

В нито един миг не е имало никакво влияние върху фюзелажа, рамката или структурата на самолета. Самолетът кацна безвредно в Бризбейн и всички пасажери слязоха по график. Обтекателят е изцяло заменен, тестван и позволен от инженери, Airbus и всички съответни органи. Безопасността на нашите пасажери и екипаж постоянно е била наш главен приоритет. “

A380 е най-големият пътнически аероплан в света, който изпадна в недружелюбност през последните години. Въпреки това, моделът наподобява ще се завърне в небето.

Singapore Airlines и Qantas върнаха самолета в употреба, като скоро ще бъдат последвани от японския транспортьор ANA и южнокорейската Asiana Airlines.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР