Пътните полицаи в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Ловеч

...
Пътните полицаи в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Ловеч
Коментари Харесай

Суперкамери дебнат за нарушители на пътя

Пътните служители на реда в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Ловеч ще получат по една " суперкамера " и ще могат да засичат точно освен превишаване на скоростта, само че и погрешно изпреварване, оповестява Нова телевизия.

Новите камери ще са на тринога. Това значи, че са портативни и всякога ще засичат извършители от разнообразни места. Ще могат да снимат за превишена скорост и денем, и през нощта. Идеята е да се ускори контролът на придвижването.

От малко повече от месец устройствата се тестват от органите на реда, с цел да е несъмнено, че няма да дават неточности, когато влязат в приложимост. Разликата от познатите у нас камери е, че тези ще могат да засичат с тъкмо каква скорост се движи всяка кола и погрешно изпреварване. Пътните служители на реда ще стартират да ги употребяват към края на работната седмица, когато ще започва и нова акция на КАТ за превишена скорост.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Установяването на нарушаване на пътя и налагането на осъдени...

Пред " Нова телевизия " контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " разяснява, че издадените електронни фишове за превишена скорост порастват. " Това приказва за една недобра дисциплинираност на водачите и не ни радва. Само за миналата събота, когато валеше, имаше внезапен скок на произшествията със починали и ранени ", показва той.

Камерите са съветски, могат да засекат скорост до 300 км/ч, разпознават скоростта на колите във всички ленти, в двете направления. Засичат дали някой кара в насрещното, или в бус лента. Дали ще реализиран стремежи резултат зависи и от това с откритите нарушавания.

Всъщност за тези камери се приказва още от 2018 година На няколко пъти бе оповестено, че те се тестват и слагат. После се появиха информации, че те са хакнати. Сега за следващ път се приказва за тяхното слагане.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР