Пътната „безопасност“ в България се превърна в хронична опасност за

...
Пътната „безопасност“ в България се превърна в хронична опасност за
Коментари Харесай

Стига вече безсмислени акции, празнодумия и демагогия

Пътната „ сигурност “ в България се трансформира в хронична заплаха за всеки един български жител. Десет години предлагаме решения, 10 години сме неприемливи за всички държавни управления. Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, специалисти и НПО-та отхвърлят да се разделят от хранителната верига, която си обезпечават от пътнотранспортния травматизъм. Медиите се заклеха, че след нещастието с техния сътрудник Милен Цветков, нещата няма да са същите. И по този начин до идната покруса.

На 20 април 2020 година Министерство на вътрешните работи разгласи война против нарушителите на пътя. Започнаха акции, регистрираха хиляди актове и фишове и най-после на годината починаха 466 души. Очаквахме смяна и през 2021 година. След нещастието на Автомагистрала „ Струма “ още веднъж се започнаха инспекции, акции и най-после на годината починалите станаха 557 души. На 05.07 2022 година нещастието с двете починали девойки извади следващото българско държавно управление на фронтовата линия и още веднъж акции, инспекции и закани. За 10 дни от акцията на Министерство на вътрешните работи починаха още 10 индивида, а 220 са тежко ранени. Дефицитът на морал и неналичието на правова страна от страна на политиците участващи в ръководството, трансформират сигурността на придвижването по пътищата в досадно служебно обвързване.

Озверели телевизионни специалисти бранят територията си и треперят да не би страната да промени метода си и да сътвори наложителност при наказването на нарушителите на пътя, да сътвори правила за създаване на безвредна инфраструктура, да промени модела на споделената (без)отговорност и ясно да разпише правата и отговорностите на дванадесет институции виновни за жертвите по пътищата на България.

Всички сме в очакване на чудото някой да застане начело и да поеме отговорност за положението на сигурността по нашите пътища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР