Първото заседание на съда в Кипър по казуса с фалиралия

...
Първото заседание на съда в Кипър по казуса с фалиралия
Коментари Харесай

Делото по случая Олимпик продължава на 17 октомври

Първото съвещание на съда в Кипър по проблема с банкрутиралия осигурител " Олимпик " продължи единствено 15 минути. Второто ще бъде на 17 октомври, предава БНР.

Съдия Ангелос Давид даде ход на делото през днешния ден като насрочи новата дата, с цел да се обезпечи по-добра осведоменост на всички заинтригувани и пострадали от банкрута на застрахователната компания.

За задачата той разпореди 15 дни преди тази дата, т.е. до началото на октомври, в Официалния вестник на Република Кипър /кипърския Държавен вестник/ и в един кипърски ежедневник да бъде оповестен искът за разпродажба на „ Олимпик”, който бе импортиран от Службата за надзор на застрахователните компании към Министерството на финансите на Кипър на 10 август, с цел да могат повече хора да се срещнат с него. Ако по-късно зародят възражения, те могат да бъдат предявени на съвещанието на 17 октомври.

На съвещанието през днешния ден бе показана и номинацията за непрекъснат ликвидатор на компанията. Предложението на най-големия заемодател – кипърския Гаранционен фонд, е за Павлос Накузи, настоящ краткотраен ликвидатор. Срещу кандидатурата му нямаше възражения, тя се приема от Застрахователния контрол и се чака той публично да бъде назначен от съда на идващото съвещание.

Едва откакто решението на съда за оповестяване на „ Олимпик” в разпродажба бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, стартират да текат периодите за подаване на исковете от кредиторите.

В правосъдната зала през днешния ден участваха представители и юристи на Застрахователния контрол и Гаранционния фонд на Кипър, на компанията, краткотрайният ликвидатор, представители на българското посолство.

Казусът „ Олимпик” е комплициран, процедурата по разпродажба на компанията се обрисува да бъде дълга и нелека, разясниха специалисти по неплатежоспособност. Проблемите идват от извънредно огромния брой кредитори в двете страни, компликациите с определяне на активите на сдружението и изчисляването на сумите, които компанията дължи на пострадалите си клиенти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР