Първото по рода си общообразователно начално училище с разширено изучаване

...
Първото по рода си общообразователно начално училище с разширено изучаване
Коментари Харесай

В Ловеч изграждат първото общообразователно училище с изучаване на религия

Първото по рода си общообразователно начално учебно заведение с разширено проучване на вяра в България ще отвори порти в Ловеч. То се построява по концепция на Ловчанския митрополит Гавриил, който е един от главните радетели на концепцията предметът " Религия " да бъде включен в просветителните стратегии на учебните заведения.

Ловеч

Идеята се зародила преди няколко години, когато митрополит Гавриил се срещнал с работата на сходни учебни заведения в Русия и Гърция. Те принадлежат на епархията и църквата се грижи, както за подбора на учителите и учениците, по този начин и за финансирането. Учениците ще се образоват по стратегия на Министерството на образованието и ще получават дипломи, каквито се дават и в останалите учебни заведения. Различното е, че ще имат предмети, свързани с християнството.

Ловчански митрополит Гавриил: Нашата цел е да реализираме едно положително християнско обучение и триумфи в проучването на предметите, да можем учениците от дребни да ги закърмим с Христовата религия. При нас в центъра на образованието ще бъде учителят-професионалист и високонравствен човек, който ще му дадем независимост да може да образова, да изисква и да възпитава децата по най-хубавия метод.
Обучението в новото учебно заведение ще стартира с предварителен и първи клас, а по-късно паралелките последователно ще се усилят до 7-ми клас.

Ловчански митрополит Гавриил: Смятам, че всяко начало е мъчно, само че, в случай че имаме триумф, както ми се има вяра, с Божия помощ, евентуално след това все по-лесно и по-лесно родителите ще ни доверяват своите деца за образование и християнско образование в нашето учебно заведение.
Училището ще носи името " Свети Седмочисленици " и ще се намира в постройката на някогашната митрополия в центъра на Ловеч, която сега се ремонтира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР