Първото обновяване на за последните четири години бе одобрено от

...
Първото обновяване на за последните четири години бе одобрено от
Коментари Харесай

Обновяването Taproot на биткойна ще влезе в сила през месец ноември

Първото възобновяване на за последните четири години бе утвърдено от майнърите от целия свят. Обновяването носи името Taproot и ще бъде задействано през месец ноември тази година. Благодарение на Taproot ще се даде опция за сключването на смарт контракти, които са основна специфичност на блокчейна, даваща опция за премахването на медиатори даже и при най-сложните транзакции.

За разлика от предходното възобновяване на биткойна през 2017 година, което надалеч не се хареса на всички, които се занимават с рандеман на водещата криптовалута, Taproot бе утвърдено от съвсем всички заинтригувани страни. Обновяването прибавя нови цифрови подписи, които ще се употребяват за потвърждаване на транзакциите с главната криптовалута. Променя се и логаритъма на електронния автограф. Досега се използваше по този начин наречения логаритъм за дигитален автограф с елиптична крива, при който подписът се генерира от частния ключ, който се употребява за ръководство на криптопортфейла.

След обновяването биткойн мрежата ще се употребява нов логаритъм, прочут като цифровия автограф на Шнор. Новият логаритъм ще направи транзакциите по-конфиденциални, като по едно и също време с това ще разшири опциите на портфейлите с няколко подписа. Индивидуалните биткойн портфейли няма да станат по анонимни, само че транзакциите с няколко подписа няма да се разграничават от елементарните транзакции. Освен това ще се промени реализацията на смарт договорите. Те ще станат по-евтини и по-малки от позиция на заеманото място в.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР