Първото издание на фестивала Вкусът на Добруджа - където модерното

...
Първото издание на фестивала Вкусът на Добруджа - където модерното
Коментари Харесай

Първо издание на фестивала „Вкусът на Добруджа“ в Силистра

Първото издание на фестивала „ Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите “ ще се организира от 15 до 17 април в Силистра.

Събитието ще се организира редом на няколко местоположения в града, като производителите ще се срещнат на Централния градски площад.

Организатори са съдружие „ Силистра 2030 “, а задачата им е построяването на Силистра като туристическа дестинация.

Фестивалът за културата, усетите и традициите на Добруджа цели да възроди обичаите от региона и да запознае гостите и жителите на града с културно-историческо, естественото и кулинарно благосъстояние.

Програмата на събитието включва кулинарни демонстрации и дегустации. Предвидени са отворени класове по национални танци, занаятчийски класове за произвеждане на свещи. Гостите ще имат опция да се срещнат с изкуството за тъкане на стан и още доста други действия и занаяти, присъщи за района.

За децата има готови детски креативен работилници за оцветяване на фигури и изобразяване върху текстил. Огнено шоу и музикална стратегия ще съпровождат бар с подбрани питиета.

В дните на фестивала заведенията за хранене в град Силистра, ще оферират особено меню „ Вкусът на Добруджа ”. За тези, които желаят да надникнат зад завесите – кулинарен мастър клас, воден от шеф-готвачи, ще предложи съвременен прочит на кухнята и културата от региона.

За пътешествениците ще се открие опция да опознаят античния град Дуросторум, развиван интензивно по време на Римската империя и населяван хилядолетия преди този момент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР