Първото издание на „Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения

...
Първото издание на „Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения
Коментари Харесай

Digital Plovdiv дискутира бъдещето на града през съвременните технологии

Първото издание на „ Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения за образован напредък “ започва на следващия ден, 20 май, в зала България – Международен панаир Пловдив. Конференцията се провежда и организира под председателството на Община Пловдив, в партньорство с фондация „ Дигитална България “.

Сред формалните посетители на събитието ще бъдат Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа и Стефан Аспарухов, заместник-министър на районното развиване и благоустройството. Домакин на събитието ще бъдат кметът Здравко Димитров и ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков.

Конференцията ще бъде разграничена на 2 елементи, като начало на отворената полемика ще даде панел „ Говори: Публичната администрация “, последван от панел „ Говори: Бизнесът и академичната общественост “, с модератор доктор Мартин Захариев от фондация „ Дигитална България “.

Представителите на администрацията ще споделят какво следва пред Община Пловдив и по какъв начин може да се подкрепи внедряването на нововъведения и адаптирането на новите технологии, осигурявайки градивно партньорство сред обществения и частния бранш.

Как бизнесът вижда бъдещето на Пловдив като „ интелигентен град “, ще опише господин Николай Недялков, ръководител на „ Асоциация за осведомителна сигурност “ (ISECA) и създател на фокусираната върху даването на новаторски решения в областта на подвижността и развиването на „ умни градове “ компания Tixi.

„ Пловдив бележи стремоглав напредък през последните години и това е отлично за цялата област, само че слага и редица провокации пред жителите. Съвременните технологии към този момент дават отговор на проблемите свързани с трафика, градския превоз, паркирането и нездравословните излъчвания. Ще се веселя да споделим опит и положителни практики от към този момент осъществени в други градове решения, които освен ще спомогнат за трансформацията на Пловдив в „ интелигентен град “, само че и ще покачат цялостното градско преживяване и качество на живот на всички пловдивчани и посетители на града. “, споделя Николай Недялков.

Участие в конференцията ще вземат още Тодор Чонов, зам.-кмет " Транспорт ", Стефан Стоянов, зам.-кмет " Образование, бизнес развиване и европейски политики ", арх. Димитър Ахрянов, основен проектант на Община Пловдив, Пламен Панчев, изпълнителен шеф „ Тракия икономическа зона “ и други

Достъпът до „ Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения за образован напредък “ е свободен, след предварителна регистрация на:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР