Първоначално идеята зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на

...
Първоначално идеята зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на
Коментари Харесай

Google ограничава Android Things само до смарт говорители и дисплеи

Първоначално концепцията зад Project Brillo, преименуван през 2016-та година на Android Things бе да трансформира всяко парче електроника в дома в мъдро парче електроника. Като IoT система Android Things бе проектирана да работи с памет до 64МВ и да ръководи всичко: от лампи до готварски печки. Тези дни обаче изключително известни са смарт асистентите, които са налични както посредством мобилните ни устройства, по този начин и посредством умните колонки и екраните. Явно по тази причина Гугъл реши да пренасочи Android Things точно към тях. Тази седмица компанията разгласи:

„През последните години Гугъл работи със своите сътрудници, с цел да сътвори артикули, ръководени от Android Things и вградения Гугъл Assistant. Като се има поради триумфа на нашите сътрудници със смарт представителите и екраните, ще фокусираме Android Things към тези категории… Затова поддръжка на модулни SOM системи, основани на NXP, Qualcomm и MediaTek хардуер към този момент няма да се поддържат…“

Гугъл Assistant Connect функционалността към този момент бе демонстрирана по какъв начин реализира връзка благодарение на напълно опростени средства, като като бутон или екран с електронно мастило. Няма потребност от непотребни кодове. Гугъл се концентрира към функционалност, сходна на Chromecast опцията за тв приемници, и тя най-вероятно ще бъде интегрирана и тествана интензивно в новата Fuchsia OS. Разработчиците могат да опитват с Android Things да вземем за пример с Raspberry Pi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР