Първоначалните данни, които имаме, не потвърждават тезата за незаконна сеч.

...
Първоначалните данни, които имаме, не потвърждават тезата за незаконна сеч.
Коментари Харесай

Явор Гечев: Не е установена незаконна сеч в Карловско

" Първоначалните данни, които имаме, не удостоверяват тезата за противозаконна сеч. Няма несъразмерна сеч в зоната на водосбора. Въпреки всичко сме поръчали цялостна инспекция. В дърводобива има предписание, дървесината, която е покрай реката, да не се пипа. Приливната вълна е отнесла всички дървета по поречието на реката ", това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев. 
Прочетете още
Министърът съобщи, че коритата на реките не са били добре почистени, само че това е нямало да спре бедствието. 

" Има унищожени къщи, хората да не се тормозят в случай че нямат документи. Службите са инструктирани, ще оказваме помощ да се издадат документи ", увери Гечев пред Българска национална телевизия. 

Междувременно главен комисар Николай Николов - шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ съобщи, че разчистването на вредите може да отнеме 1 до 2 месеца. Прогнозира обаче, че чак следващата година по това време да бъде възобновена инфраструктурата.

6 са най-засегнатите обитаеми места от наводненията. 5 са в община Карлово и Трилистник. До всяко село има достъп, питейна вода още няма, токът към този момент е възобновен на всички места. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР