Първо ще обсъдим и изчистим коалиционното споразумение, след това ще

...
Първо ще обсъдим и изчистим коалиционното споразумение, след това ще
Коментари Харесай

Нинова: Днес обсъждаме споразумението, утре - министрите

Първо ще обсъдим и почистим съдружното съглашение, по-късно ще се гледат имената за министри, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на излизане от консултациите при президента.

Тя сподели още, че през днешния ден е имала среща с Кирил Петков и Асен Василев, тъй като левицата имала бележки по плана на съглашение, който пък бил получен в централата на партията късно нощес. До на следващия ден би трябвало да почистим и това. Но до момента в който всичко не е дефинитивно, няма да разясняваме имена и постове, безапелационна бе Нинова.

Същата ще е процедурата и на утрешния Национален съвет на Българска социалистическа партия. Ще се разиска първо съдружното съглашение и по-късно имената за съответните министерсва, които ще предложат социалистите.

„ Продължаваме промяната “ ще подпише съдружното съглашение със всяка една от останалите партии, сподели още Нинова и удостовери, че в самия документ има написани оферти за конструкция на Министерския съвет.

Абсурд е да има Министерство на държавните предприята, в съглашението е изписано като Министерство на стопанската система и промишлеността, изясни Нинова в отговор на журналистически въпрос.

Бюджет 2022 е предпочитаната тематика на Българска социалистическа партия за първите дни на бъдещото ръководство. Обсъждахме го с сътрудниците и през днешния ден с президента, сподели Нинова. Започнахме в някои елементи да приказваме и с сътрудниците от Политическа партия, те одобриха дефицитът да се увеличи на 4%. Това са предварителни диалози. Част от ограниченията, написани в договарянията, би трябвало да намерят своето изражение в Бюджет 2022, счита водачът на левицата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР