Първо работно заседание проведе днес създаденият, със заповед на кмета

...
Първо работно заседание проведе днес създаденият, със заповед на кмета
Коментари Харесай

В Стара Загора беше създаден обществен съвет

Първо работно съвещание организира през днешния ден основаният, със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров - Обществен съвет за архитектура, изкуство и просвета. Новосформираната конструкция е съвещателен орган за съдействие при взимане на решения, образуване на позиции, мнения и начинания, за осъществяване на обществени политики в интерес на жителите и при съблюдаване на правилата на гласност и бистрота, заложени в осъществяване на Програмата на кмета за ръководство през мандат 2019-2023.

Председател на Съвета е Милена Желева, зам.-кмет с сектор „ Култура, туризъм и юношески действия “, зам.- ръководител е основният проектант Виктория Грозева, секретар е началникът на отдел „ Култура “ Диана Атанасова. Членове са: Милен Алагенски, ръководител на Представителството на СБХ Стара Загора, проф. Марин Добрев - изкуствовед, шеф на Художествена изложба Стара Загора, Наско Настев- ваятел, доцент Ани Златева- основен секретар на Тракийски университет - Стара Загора, Дарина Колева- публицист, член на Съюза на българските публицисти, арх. Петър Киряков- представител на Камарата на архитектите- Регионална колегия-Стара Загора, арх. Велимир Георгиев- представител на Съюза на архитектите в България- Регионална колегия- Стара Загора, арх. Димитър Николов- представител на Съюза на ландшафтните архитекти - клуб Стара Загора и представител на професионалните институти за театрални изкуства от Стара Загора.

По своята същина Съветът ще подкрепя администрацията при реализиране на функционалностите ѝ по отношение на образуването и реализирането на общинската политика, обвързвана с построяването на естетическа градска среда и намирането на съответно характерно решение, съгласно зародилите нови условия. Той ще спомага за запазване и разпространение на културното завещание в Общината като дава отзиви и мнения по отношение на художествените качества, значимостта и подобаващото ситуиране на направените оферти за създаване на нови монументи, паметни знаци, паметници, монументална стенна живопис, декоративни пана и други

Решенията, които ще бъдат вземани по време на съвещанията са отзиви, препоръки и оферти, които се дават на вниманието на Кмета на Община Стара Загора, Постоянната комисия по просвета и туризъм към Общинския съвет Стара Загора и Експертния съвет по устройство на територията.

Определеният поименен състав на Обществения съвет за архитектура, изкуство и просвета може да бъде разширяван както във връзка с предлаганите лица, по този начин и за установяване на разнообразни посоки в посочените области на човешката активност

По време на първото съвещание бяха разисквани времето и метода на работа на Съвета, както и въпроси, които са били към този момент обсъждани на съвещание на ЕСУТ.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР