Първо, никой не прави такива предложения внезапно без предупреждение, без

...
Първо, никой не прави такива предложения внезапно без предупреждение, без
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Предложението за премахване на дерогацията за Лукойл е направено без съгласуване с ПП-ДБ

Първо, никой не прави такива оферти ненадейно без предизвестие, без координиране с сътрудниците и без оценка на резултатите - както Делян Добрев от ГЕРБ.

 

Второ, в случай че незабавно се одобри дерогацията и Лукойл не може да доставя съветски петрол от идната седмица и няма опция да го замести с неруски по механически аргументи на доставка през Босфора - кой заплаща за разтърсването на пазара? Да, държавното управление на ПП-ДБ.

 

Трето, по горната причина, дерогацията би трябвало да остане до момента в който не бъдат подсигурени доставки на неруски нефт - това ще стане или след приключване на периода й следващата година, или в случай че се тръгне към премахването на дерогацията - следва да се даде период на Лукойл да откри доставките. Или в случай че откаже, страната да има проект за деяние.

 

Четвърто, с такова ненадейно предложение очевидно се цели злепоставяне на ПП-ДБ: в случай че отхвърли, значи е за Путин; в случай че одобри - нейното държавно управление ще ”изпере пешкира ” на следствията.

 

Пето, неслучайно предлагането идва от Делян Добрев, който от дълго време - най-малко от поискания му имунитет - очевидно съгласува повече дейностите си с Директива за птиците, в сравнение с с ББ. И неслучайно Движение за права и свободи незабавно поддържаха рухването на дерогацията.

 

Шесто, като си спомним и че Движение за права и свободи бяха най-активни за рухването на концесията на Росенец, очевидно е в ход някакво интензивно мероприятие на заменяне или по-скоро покриване на Лукойл с тяхно прокси посредством Директива за птиците - който развой да бъде показан като “евроатлантизъм ”.

 

Седмо, Добрев има задача и да торпилира бюджета - с изключение на целения с махането на дерогацията срив на налози и мита от вноса на нефт, той персонално е атакувал и ограниченията на финансовия министър за по-голяма събираемост, като, примерно, заплащане на всички заплати по банков път.

 

Осмо, би трябвало да сме се научили към този момент, че неочакваната интензивност - без разискване, предизвестие и координиране с сякаш “некоалиционния сътрудник ” ПП-ДБ наложително е провокация, която цели злепоставяне на ПП-ДБ и агитация за по, по, най-евроатлантик.

 

Девето, само че постоянно зад този развой става преструктуриране на мафиотски ползи, най-често в изгода точно на Кремъл.

 

Десето, описът на акции като (9) е доста дълъг:
- Играта за АЕЦ Белене от цялостна възбрана до неговия сякаш градеж с сякаш френски, китайски, корейски и прочие вложители за повече от десетилетие в интерес на съветски лобита;
- Турски поток, само че с американски газоразпределителни станции;
- Булгартабак, който си продаде марките на Бритиш-Американ Тобако, с цел да го опоска ДП;
- хвърлянето в ареста на червени олигарси, с цел да не оказват помощ на Българска социалистическа партия, което бе регистрирано от гешефтурата пред Брюксел като ”борба с проведената престъпност ”;
- самата гешефтура под палката на Директива за птиците и ББ беше най-евроатлантическата институция у нас, в случай че съдим по ТВ екскурзии до Съединени американски щати, след надлежното й образование в Москва по “дела с двойно дъно ”, тъй че да обслужи всички съветски ползи у нас.

 

И тъй наречените
Затова - дано да мислим преди да съдим!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР