Това ще бъде трети случай, в който двата отбора ще

...
Това ще бъде трети случай, в който двата отбора ще
Коментари Харесай

Давид срещу Голиат! Ботев излиза срещу Лудогорец в битка за Купат...

Това ще бъде трети случай, в който двата тима ще си оспорват трофея, откакто през 2014-а година " орлите " завоюваха решителния конфликт в Бургас, а три години по-късно " канарчетата " подвигнаха трофея на националния стадион " Васил Левски ".

 

Това ще бъде осми край за Ботев, в това число и този от 1984 година, когато клубът носи името " Тракия ". До момента пловдивчани са печелили трофея единствено един път - през 2017 година, когато побеждават с 2:1 точно Лудогорец. Датата 15 май не е помнена с положително от Ботев поради различен изгубен край за Купата. През 2019 година " канарчетата " изгубиха финала за трофея с 0:1 от Локомотив (Пловдив). Въпреки това пред Ботев се открива златна опция да добави сладостен привкус към този ден, в случай че през днешния ден завоюва Купата., пишe sportal.bg

 

За Лудогорец пък това ще е пети край, като три от тях са извоювани - през 2012, 2014 и 2023 година

 

Преди дни разградчани завоюваха своята 13-а поредна купа и в този момент се целят в Купата, с която да оформят дубъл. За Ботев триумф в днешния мач е равностоен на европейско присъединяване, каквото беше декларирано от управлението на клуба.

 

В полуфиналите Ботев хвърли доста повече сили. Възпитаниците на Душан Керкез отстраниха ЦСКА - София с два триумфа с 1:0 като посетител и 2:0 като хазаин, до момента в който Лудогорец се разправи с Хебър с общ резултат 9:0 в двата мача.

 

Един от най-важните футболисти в състава на Лудогорец - Бърнард Текпетей няма да вземе присъединяване в дуела, защото е осъден поради насъбрани жълти картони. В Ботев проблеми с осъдени и контузени няма, което значи, че Душан Керкез ще може да разчита на всички футболисти. Изключение прави трайно контузеният Георги Николов, който е със скъсани връзки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР