Първият вицепремиер Ивица Дачич ще ръководи правителството на Сърбия до

...
Първият вицепремиер Ивица Дачич ще ръководи правителството на Сърбия до
Коментари Харесай

Ивица Дачич ще бъде и.д. премиер на Сърбия до избирането на ново правителство

Първият вицепремиер Ивица Дачич ще управлява държавното управление на Сърбия до избирането на нов кабинет, сподели през днешния ден министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която е препоръчана за нов ръководител на сръбския парламент.


" Вчера организирах съвещание на държавното управление, приехме някои значими решения и изводи. Сбогувах се с министрите и Дачич ще извършва длъжността министър председател ", сподели Бърнабич пред телевизия Prva.

Тя уточни, че в позицията ръководител на Народното събрание, за която е номинирана, ще " бъде оптимално отворена за разговор " и че " ще се надява на понижаване на напрежението в Народното събрание "

„ Не знам до каква степен ще съумея. Ще забележим, само че отивам там с желанието да се опитам да се съсредоточа върху проблемите, върху това какво е парламентарният живот. Да работим за жителите, да разясня законите, с цел да забележим за какво са значими, за какво опозицията може да има по-различни, по-добри оферти “, добави Бърнабич.

Тя сподели още, че датата на изборите в Белград не е въпрос на спор, а на закон и акцентира, че оповестяването на тези избори е обвързване на ръководителя на сръбския парламент.

В отговор на изказванията на някои представители на опозицията, че 28 април е недопустим като дата на изборите, защото стартират празниците, организира се Белградският маратон, а 3 май е годишнината от клането при главно учебно заведение " Владислав Рибникар ", Бърнабич съобщи, че това е извънредно и е " индикация, че опозиционните политици желаят да се възползват от ужасната покруса и необикновено закононарушение ".

Според сръбският президент Александър Вучич повторните избори в столицата могат да се проведат на 28 април или 5 май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР