Първият вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните отношения

...
Първият вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните отношения
Коментари Харесай

Скопие и София да продължат диалога за бързо разрешаване на спора

Първият вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки на Северна Македония Артан Груби се срещна през днешния ден с българския евродепутат и докладчик на Европейския парламент за Северна Македония Илхан Кючюк, заяви МИА.

Двамата разговаряха за ход на договарянията сред Северна Македония и България, както и за нуждата от динамичното им продължение с още по-конструктивен метод за разблокиране на интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз. Обсъдени бяха също двустранни планове за задълбочаване на добросъседските връзки.

Груби акцентира ангажираността на Скопие по пътя на европейската интеграция и осведоми българския евродепутат за подобряването на работния развой по Коридор 8, най-големия инфраструктурен план, който би свързал двете страни по-ефективно, се показва в прессъобщение на министерството на политическата система и междуобщностните връзки.

Илхан Кючюк уточни пред Груби, че ще продължи да лобира за геополитическото значение на интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз.

Двамата показаха оптимизъм за европейската вероятност на Северна Македония и прогресивното развиване на двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР