Първият в историята световен шампион на България по плуване в

...
Първият в историята световен шампион на България по плуване в
Коментари Харесай

Петър Мицин пред БНТ: Доволен съм от постигнатото, надявам се представя отлично и в другите дисциплини

Първият в историята международен първенец на България по плуване в 50-метров басейн Петър Мицин показа в къс видеоклип особено за Българска национална телевизия страстите към

18-годишният ни играч победи във финала на дисциплината с време 3:46.49 минути, като по този метод завоюва своята пета огромна купа през тази година, откакто по-рано завоюва три златни медала на европейското състезание за юноши в Белград (200, 400 и 800 метра свободен стил), а по-късно прибави и купа на Стария континент при младежите до 23 година на 400 метра свободен жанр.

" Чувствам се удовлетворен от постигнатия ми резултат. Надявам се и в другите дисциплини да се показва по този начин, както на 400 метра. Доволен съм от времето, което реализирах на 400 метра и се надявам да запазя сили и за останалите дисциплини и да се показва чудесно и там ", съобщи Петър Мицин

Припомняме ви, че по-рано през 2023-а година българският гений усъвършенства и международния връх за юноши на 400 метра свободен жанр, спирайки хронометрите на 3:44.31 минути по време на финала на европейското в Белград.

За Петър Мицин международното състезание по плуване за за юноши в Израел продължава с участия на 200 и 800 метра свободен жанр, както и на 200 метра бътерфлай.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР