Първият самоуправляващ се автобус беше пуснат пробно в движение по

...
Първият самоуправляващ се автобус беше пуснат пробно в движение по
Коментари Харесай

Самоуправляващ се автобус по улиците на Тайпе

Първият самоуправляващ се рейс беше пуснат пробно в придвижване по улиците на Тайпе в интервала 1-ви – 5-ти август тази година като част от напъните на локалната власт за стимулиране на построяването и развиването на смарт градове и възстановяване качеството на живот на тайванските поданици.

Произведен от Ligier Group със седалище във Франция, рейсът е в положение да транспортира най-много 12 пасажери, развивайки оптималната скорост до 40 км/ч. Последният работи на акумулатори като устоя 14 часа с едно зареждане. По време на тестовия си интервал той се движеше в интервала 1:00 ч. – 4:00 ч. по авансово заложена траектория.

Кметът на столицата на Република Китай Ко Уен-же съобщи, че сходно изобретение е голяма стъпка в вярната посока, когато става въпрос за сполучливото превъзмогване на актуалните провокации пред градския и националния превоз посредством потребление на новаторски решения.

Програмите за стартиране в употреба на самоуправляващи се транспортни средства са основни в тактиката за развиване на градската интеграция на Тайпе, сподели още Ко, като добави, че те са изрично доказателство за неуморните старания на държавното управление. Въпреки това, по негови думи има много над какво да се работи.

Според държавния отдел „ Информационни технологии “ първите три дни от тестванията на рейса са били отдадени на събирането на данни за поправяне на съществуващата транспортна система и обмисляне на маршрута. Последните два са били отдадени на осъществяване на фокус групи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР