Първият по-сериозен сняг доведе до ледени пързалки за тирове по

...
Първият по-сериозен сняг доведе до ледени пързалки за тирове по
Коментари Харесай

След снега - всеки десети влак у нас закъснява

Първият по-сериозен сняг докара до ледени пързалки за тирове по пътищата, само че и до закъснели влакове . В сряда със забавяне са пристигнали общо 157 влака от движещите се 556 за деня. Ден по-късно, в четвъртък, след прекъсването на преваляванията, обстановката се е подобрила и закъсненията са достигнали до междинните за железниците, написа " Монитор ".
Със забавяне в крайните си гари са пристигнали 50 влака от общо 552 композиции за деня, съгласно данни на пътническите транспорти на БДЖ.
Влошените атмосферни условия изключително в североизточните региони, където имаше и краткотрайно спиране на придвижването в сектора сред гарите Разград и Самуил, са били част от аргументите за закъсненията. Аварийни поправки на локомотиви и обледяване на токоснематели, както и други механически аргументи, също са довели до закъснение на разписанията.
Средното забавяне на всичките 157 закъснели влака в сряда е 37 минути на трен. През нощта против 28 ноември със забавяне в крайните гари са пристигнали нощните влакове София-Бургас-София, като влакът за София е дошъл със 79 минути по-късно, а влакът за Бургас със 116 минути. Останалите осем нощни влака са пристигнали в точния момент в крайните си гари.
Компенсации пасажерите могат да получат при отвод от пътешестване, която е възобновяване на сумата за билета. Изключение е казусът с бързия трен № 3623 от София за Бургас, който на 28.11.2018 година година отпътува с огромно забавяне. Във вчерашния ден пасажерите се наложи да изтърпят 192-минутно забавяне поради обледен пантограф на локомотива и неспособност на железничарите да обезпечат различен в точния момент.
След решение на управлението в оставка на " БДЖ-Пътнически транспорти " всички пасажери от този трен ще бъдат обезщетени с безвъзмездни двупосочни билети за пътешестване с трен по случайно определен от тях маршрут заради позволеното забавяне и неналичието на точна информация за заминаването на влака, оповестиха по-рано от Железницата.
Ден по-късно със забавяне в крайните си гари е пристигал всеки десети трен. Основните забавяния от разписанието са в границите на към 30 минути, а четири влака са осъществили забавяне от над 60 минути.
Припомняме, че единствено след година обезщетенията, които пасажерите ще би трябвало да получават, ще бъдат по-високи. Преди две седмици евродепутатите усилиха компенсациите за закъснения над 1 час от 25% на 50% от цената на билета.
Пътниците ще имат право на по-големи компенсации в допълнение към правото да продължат да пътуват или да бъдат пренасочени. Така клиентите на БДЖ ще имат право на 75% обезщетение от цената на билета за забавяне от час и половина и 100% от цената на билета за забавяне от повече от 2 часа.
За да се избегне блокирането на пасажери при положение на изпусната връзка, пасажерите ще имат същите права на информация, помощ и обезщетение като при непосредствено пътешестване, взеха решение евродепутатите тогава. Те отхвърлиха предложенията за освобождение на железопътните оператори от погашение на компенсации в случаи на " изключителни условия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР