Първият пациент с имплантиран мозъчен чип от Neuralink изглежда се

...
Първият пациент с имплантиран мозъчен чип от Neuralink изглежда се
Коментари Харесай

Първият чипиран човек командва мишка с мозъка си, обяви Мъск

Първият пациент с вграден мозъчен чип от Neuralink наподобява се е възстановил изцяло и може да ръководи компютърна мишка, употребявайки мислите си, заяви създателят на стартъпа Илон Мъск, представен от Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

„ Напредъкът е добър и пациентът наподобява се е възстановил изцяло, с невронни резултати, които са ни известни. Пациентът може да движи мишката по екрана единствено с мислите си “, сподели Мъск в събитие на Spaces в обществените медии платформа X.

Мъск съобщи, че Neuralink в този момент се пробва да получи допустимо най-вече кликвания на бутоните на мишката от пациента.

Фирмата сполучливо вгради чип на първия си пациент предишния месец, откакто през септември получи утвърждение за опити с хора.

В проучването се употребява робот за хирургично слагане на имплант за мозъчно-компютърен интерфейс в област на мозъка, която управлява желанието за придвижване, показват от Neuralink, допълвайки, че първичната цел е да се даде опция на хората да ръководят компютърен курсор или клавиатура, употребявайки своите мисли.

Мъск има огромни упоритости за Neuralink, заявявайки, че ще улесни бързото хирургическо слагане на своите чипове за лекуване на положения като затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

Neuralink, която беше оценена на към 5 милиарда $ предходната година, беше изправена пред многократни апели за инспекция във връзка с нейните протоколи за сигурност. През предишния месец компанията е била санкционирана за нарушение на разпоредбите на Министерството на превоза на Съединени американски щати по отношение на придвижването на рискови материали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР