Първият от поредицата приемни изпити по химия и биология се

...
Първият от поредицата приемни изпити по химия и биология се
Коментари Харесай

Четирима се борят за едно място в МУ-Пловдив

Първият от поредицата приемни изпити по химия и биология се организира в Медицински университет – Пловдив. С него ще бъдат признати искащите да следват в магистърските стратегии „ Медицина”, „ Дентална медицина” и „ Фармация”.

За изпита се записаха 1160 души, от които отсъстваха единствено 12. За „ Медицина” има 150 места държавна поръчка, за „ Дентална медицина” 73 места, а за “Фармация” 82 места. Средно четирима претенденти се борят за едно място.

„ Първият изпит мина умерено. Нямаме неприятни изненади, нямаме регистрирани преписващи. Изпитите са на високо равнище и чакаме най-хубавите да бъдат наши студенти”, разяснява зам.-ректорът по „ Учебна дейност” на МУ-Пловдив проф. доктор Ани Белчева.

„ Дентален лекар” се оказа най-желаната компетентност в Медицински университет – Пловдив тази година. Тя е по-предпочитана от дамите, като шест девойки се борят за едно свободно място.

Изпитът по „ Етика “ в МУ-Пловдив ще се организира на 5 юли, изпитът по „ Социална медицина и организация на опазването на здравето “ на 6 юли, а този по „ Скулптиране “ на 7 юли.

Резултатите от първо класиране ще станат ясни на 12 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР