Първият министър (премиерът на страната, бел.ред.) на Шотландия Хамза Юсаф

...
Първият министър (премиерът на страната, бел.ред.) на Шотландия Хамза Юсаф
Коментари Харесай

Премиерът на Шотландия обмисля да подаде оставка

Първият министър (премиерът на страната, бел.ред.) на Шотландия Хамза Юсаф обмисля да подаде оставка от поста, вместо да се сблъска с избор на съмнение, оповестиха няколко английски медии, представени от Ройтерс. Оттеглянето му е един от всички вероятни разновидности, само че окончателното решение към момента не е взето, заяви Би Би Си с позоваване на близки до министъра източници.

Високопоставени партийни функционери са се свързали с някогашния водач на Шотландската национална партия Джон Суини, с цел да го убедят да стане краткотраен първи министър, в случай че Юсаф се отдръпна, заяви вестник „ Таймс “, допълвайки, че Суини по персонални аргументи се колебае да даде единодушие.

Миналата седмица Юсаф съобщи, че има намерение да се бори против вотовете на съмнение, свикани от политическите му съперници, след решението му да се отдръпна от актуалното съдружно съглашение и да оглави държавно управление на малцинството в Шотландия.

В петък пред телевизия Скай Нюз той изрази убеденост, че ще завоюва гласуванията.

Ако Юсаф загуби, Народното събрание ще има 28 дни да избере нов първи министър, в противоположен случай ще бъдат свикани предварителни избори, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР