Първият медицински хеликоптер, който ще бъде собственост на България, ще

...
Първият медицински хеликоптер, който ще бъде собственост на България, ще
Коментари Харесай

България ще разполага с медицински хеликоптер

Първият медицински хеликоптер, който ще бъде благосъстоятелност на България, ще пристигна при започване на декември. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

„ Това е част от поръчката за шестте нови хеликоптера по Плана за възобновяване и резистентност. Процедурата е в ход. В съгласуваност сме с производителя. Сроковете ще бъдат спазени “, уточни Гвоздейков.

„ Вече са избрани шестте водача, които отпътуват за Италия през септември на съответното образование за вида хеликоптер. С тях отпътуват и трима инженери за образование като механици на хеликоптери. Този развой е в периоди. Няма да има забавяне “, добави още той.

Георги Гвоздейков уточни, че в работата си по построяването на система за въздушна помощ ще се опита да надгради постигнатото досега.

Във връзка с импортирания законопроект от парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, който планува трансформирането на Държавния авиационен оператор в еднолично комерсиално сдружение, със 100% държавно присъединяване в капитала, министърът акцентира, че това е напълно в полза на реализирането на плана за незабавна помощ по въздух.

„ Спекулира се, че Държавният авиационен оператор ще бъде като елементарен оператор и може да раздава услугите на всеки. Това не е правилно “, акцентира Гвоздейков.

По тематиката с „ Българските държавни железници “ (БДЖ) министърът уточни, че се води изследване за наемане на съвременни влакове, с които да бъде обезпечена качествена услуга на българските жители.

„ Възложих като задача на управлението БДЖ и на отрасловия заместник-министър в незабавен порядък да ми намерят най-хубавите вероятни предложения за наемане на композиции от четири влака, които да пуснем като експресна услуга по направление София – Варна и София – Бургас “, посочи министърът.

Той добави, че това може да се случи най-рано следващата година с новия бюджет на страната.

„ Можем да осигурим съвременен превоз за българските жители. Всичко е въпрос на воля и предпочитание, както и на стимулиран екип, визия и тактика. Ние сме бенефициент по Плана за възобновяване и резистентност, по който би трябвало да получим съвременен преносим състав. По други оперативни стратегии подобряваме инфраструктурата в държавната железница, която би трябвало да ни обезпечи бърз превоз, с оптималната скорост на придвижване 160 км/ч, в това число всички системи за сигурност и ръководство “, уточни още Гвоздейков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР