Първият голям горски пожар за годината в Испания, изпепелил досега

...
Първият голям горски пожар за годината в Испания, изпепелил досега
Коментари Харесай

Голям горски пожар избухна в Испания

Първият огромен горски пожар за годината в Испания, изпепелил до момента над 4000 хектара земя, влезе в четвъртия си ден, като локалните управляващи се притесняват, че обстановката ще се утежни заради неподходящи метеорологични условия.

Огънят се разгоря от средата на март, а високите, съвсем летни, температури и продължителната суша в страната в допълнение усложниха обстановката.

Продължават напъните по гасенето, в това число посредством потребление на разследващи дронове за идентифициране на 40-километровия периметър на огъня, както и самолети и хеликоптери.Ветровете и сухите условия затрудняват огнеборците да овладеят пламъците.В източните провинции Кастейон и Теруел огънят докара до евакуацията на 1500 души, най-вече възрастни хора.

Разследването на аргументите за пожара към момента не е завършило, само че най-вероятната е „ човешки фактор “. Затова министър председателят Педро Санчес прикани фермерите да бъдат изключително деликатни при горенето на стърнищата.

Според Държавната метеорологична организация през идващите дни вятърът в района ще бъде по-сух от южния бриз в този момент, което ще затрудни в допълнение работата по гасенето на пожара. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР