Първият човек, помагал на оцелелите след катастрофата на магистрала Струма,

...
Първият човек, помагал на оцелелите след катастрофата на магистрала Струма,
Коментари Харесай

Първият очевидец на трагедията на Струма: Спрях баща, който искаше да се хвърли в пламъците

Първият човек, помагал на оживелите след злополуката на автомагистрала " Струма ", е Валентин Георгиев от Сандански. Младият мъж, който е водач в куриерска компания, описа за претърпяното пред Нова телевизия.

Георгиев дошъл зад горящия рейс още преди полицията и пожарната да стигнат до мястото на злополуката.

" В първия миг взех решение, че гори гората. Як огън. После видях, че не е гората. Mоят камион беше на към стотина метра от горящия рейс. Аз бях пръв и след към 5-10 минути пристигнаха други коли и ТИР-ове. Когато слязох, чух писъците. Хората в профил, оживелите, пищяха и плачеха . Лицата им бяха в кръв, черни ", спомня си Валентин Георгиев.

Той се втурва да помога на потърпевшите.

" Двете девойки бяха на към 20-ина години. Едното беше по-сериозно потърпевшо. Едно от момчетата носеше момичето на ръце, само че я изпусна, защото и той имаше контузия на крайници, куцаше. Аз я реалокирах в края на автомагистралата. Мисля, че й бяха счупени краката. Беше без чорапи, боса ", прибавя Валентин.

Младият мъж спрял един от потърпевшите, които желал да се върне в горящия рейс.

" Единият от мъжете крещеше " Сине, сине " - очевидно синът му беше в рейса. Даже потегли да влиза, само че аз го стопирах . От рейса се чуваше единствено по какъв начин се чупят прозорците от самата температура и по какъв начин гори ", сподели още Георгиев.

По думите му, всички други водачи са стояли вътре в колите си.

Илия Николов пък е строителен служащ и укрепва свлачище на автомагистралата. Минути преди злополуката е бил в караваната.

" Бяхме сънени и видяхме, че рейсът гори. Имаше доста викове ", споделя той.

След първичния потрес Николов взел прожектор и почнал да контролира придвижването.

" Имах една батерийка, която беше в мен. Колкото можах - съумях ", прибавя Николов. Допълва, че преди да види рейса в пламъци, чул нещо да гърми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР