Първият български електрически скутер има максимална скорост около 30 километра

...
Първият български електрически скутер има максимална скорост около 30 километра
Коментари Харесай

Антон Орош: 30 км/ч е максималната скорост на първия български електрически скутер

Първият български електрически скутер има оптималната скорост към 30 километра в час. Около 70 километра му е пробегът с едно зареждане. Захранва се от два броя 12-волтови акумулаторни акумулатори. За да може структурата да бъде по-лека са употребявани плоскости от стъклопласт в страничните капаци, което приказва за блян да бъде настояща за времето си тази структура.

Това сподели в изявление за БГНЕС Антон Орош, колекционер и откривател на българската техника, който изнесе лекция-презентация на Софийския фестивал на науката във връзка 50-годишнината от основаването на първия български електрически скутер.

„ Той е основан през 1972 година в Научноизследователския проектоконструкторски институт по мотори и коли “, показа Антон Орош и добави, че с цел да може електрическият скутер да се появи, своите старания сплотяват доста експерти.

„ Например, батерията му е създание на експерти от Централната лаборатория по електрохимични източници на ток, а пък електродвигателят – на Научноизследователския проектоконструкторски институт по електро и мотокари “, съобщи откривателят на българската техника.

„ Първият български електрически скутер в началото има един пластмасов макет, а по-късно към този момент стартира изработването на прототипа по негов пример “, описа още Орош и добави, че единствено след една година, през 1973, стартира производството на още един български електрически скутер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР