Първите топли вълни. Първите резки промени на настроението. Първите прескачания

...
Първите топли вълни. Първите резки промени на настроението. Първите прескачания
Коментари Харесай

Щастлива и в менопаузата с най-новите техно джаджи

Първите топли талази. Първите внезапни промени на настроението. Първите прескачания на цикъла с месец и повече. Това са първите сигнали на приближаващата менопауза и множеството дами на възраст към 50 години към този момент са наясно с това. Днес имаме много информация какво се случва с телата на дамите, само че те не знаят по какъв начин могат да си оказват помощ, с цел да преминат по-лесно през тези турбулентни положения, които се отразяват еднообразно зле освен на физическото, прочувственото и менталното положение, а и на близките.

Когато този интервал наближи, дамите разпитват връстничките си или своите майки, баби и родственици по женска линия по какъв начин е било при тях, само че не всеки път генетиката може да изясни какво тъкмо да чакаме.

Какво е менопауза и какви са признаците?

Разреждането на цикъла е един от първите признаци на приближаващата менопауза и в случай че до момента е било обикновено месечното кървене да идва на 28-30 дни, то може да забележите, че не сте имали цикъл от 45 -50 дни или да идва през месец. Това значи, че тялото към този момент не образува яйцеклетка всеки месец и яйчниковият запас е привършен и върви към своя край.

Макар медицината да е напреднала доста през последните 100 години, междинната жена знае за менопаузата също толкова, колкото и нашите баби: че цикълът стопира в един миг от живота сред 45 и 55 и този развой поставя завършек на репродуктивните функционалности на дамата. И в случай че в развитите общества медиците знаят доста, към момента има стигма за говоренето на тази тематика, която се счита за задоволително естествена, че да бъде търсено облекчение.

Менопаузата като травматичен развой

Но се оказва, че прекосяването към менопауза може да е извънредно тежко, травматично и даже разболяващо останалите системи на дамите, а помощта в тези моменти е мощно целесъобразна.

Гигантът Johnson & Johnson инвестира 1,5 милиона $ взаимно с инженери, учени и лекари, с цел да разработят приложение в помощ на дамите в интервала на менопауза. Те сътвориха приложение, което се слага на китката като часовник и е с комерсиалното име Thermaband. Гривната се ръководи от програмен продукт от изкуствен интелект и следи температурата, записва горещите талази и може да пусне талази на изстудяване, без тялото да се поти. И противоположното – в моменти на студени талази гривната може да пуска импулси на стопляне. Приложението следи още кръвното налягане, пулса, ритъма и работата на сърцето, които се изписват на екрана. След дълги години на създаване и усъвършенствания, приложението ще излезе на пазара тази година.

Със събирането на информация по тематиката за менопаузата, се оказа, че голям брой от дами в тази възраст са взимали болнични, с цел да лекуват разнообразни медицински положения, множеството от които са били част от настъпващата менопауза, само че те не са знаели това. С обработването на данните излиза наяве, че една жена на възраст сред 45 и 55 приблизително излиза 2 пъти по-дълго болнични или 14 дни в годината не е в положение да извършва работните си отговорности, с цел да се погрижи за здравето или психологичното си положение. В множеството случаи това се дължи на хормонални промени. Това е огромен признак от потребността от смяна и на законодателството в поддръжка на дамите в този интервал като потребността от отмора е чисто по физиологични потребности на дамата.

Това сътвори ниша за високотехнологичните компании да разработят разнообразни устройства в помощ на дамите в тази характерна възраст. Това включва приложения за хормонално-заместваща терапия, по-прецизното й пресмятане, включване на хранителни добавки, хранителен режим, както и спортно-двигателни препоръки.

Всички тези данни, събрани на едно място, дават доста по-ясна картина за дамите и са им в помощ за по-плавен и забележим преход към новия интервал от живота си.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР