Първите производствени екземпляри на руската лимузина Aurus Senat, която подозрително

...
Първите производствени екземпляри на руската лимузина Aurus Senat, която подозрително
Коментари Харесай

Aurus Senat, руската имитация на Rolls-Royce Phatom, най-после започва тестове преди производство

Първите индустриални екземпляри на съветската лимузина Aurus Senat, която съмнително доста прилича екстериорно на Rolls-Royce Phatom, създадени в завода на " Соллерс " в град Елабуга, са почнали проби на полигоните на държавния централен авто институт (НАМИ), съобщи РИА.

Планът на компанията е самото серийно произвеждане да започва през май тази година в същия цех, откакто създаването на модела, който дебютира на автомобилното ревю в Москва още през 2018 година, трябваше да влезе на поточните линии преди две години.

От Aurus Motors, виновни за инженеринга на возилото, оповестиха, че базовата версия, показана на автомобилното шоу в Женева през 2019 година Aurus Senat S600 (което звучи като директна заемка от върховите модели на Mercedes S-класа), само че описвана за съветския пазар от компанията просто като Aurus Senat sedan, ще стартира при цена от 18 млн. рубли или 204,4 хиляди евро. Топ осъществяването на модела с дълга база, представян като Aurus Senat limousine (или Aurus Senat L700 за Европа), ще коства от 22 млн. рубли или съвсем 250 хиляди евро.

Разликата сред двете не е просто в общата дължина (5,3 против 6,6 м), колесната база (3,3 против 4,3 м) или масата (2,7 против 6,2 тона), а в това, че дългият вид на возилото е брониран. Всъщност това е и автомобилът, в който се вози Владимир Путин.

Първоначално и двата разновидността ще се оферират с V8 4,4-литров бензинов мотор с въртящ миг от 880 Nm и мощ от 598 к.с. Агрегатът е създаден в колаборация от НАМИ, Porsche и Bosch и се допуска, че съумява да форсира солидната лимузина на съветския президент от 0 до 100 км/ч за към 6 секунди, което несъмнено е достижение, поради масата ѝ.
 Снимка 522230
Източник:

V8 4,4-литровият бензинов мотор

Според съветските медии в бъдеще с изключение на него потребителите на лимузината ще могат да изберат и V12 мотор с работен размер от 6,6 литра и четири турбокомпресора с мощ от 830 к.с. Той е създаден напълно от НАМИ и е първият бензинов V12 елемент, който ще бъде вложен в съветско наземно транспортно средство в историята.

Към момента V8 моторът е подпомаган от дребен електромотор, създаден от съветската SEGZ, който дава мощ от едвам към 62 к.с. Конкретно при лимузината на Путин е представена мощ от 48 к.с. Когато беше показан за пръв път преди три години, електромоторът беше захранван от много дребна батерия от 16 ампера. Към момента не е известно дали тя е претърпяла някакви промени в хода на производството.

Трансмисията също е напълно съветска разработка, акцентират от компанията. Тя е деветстепенният автоматик R932, създаден и създаден от KATE, която обезпечава задвижване и на четирите колела. Моделът е създаден върху единая модульная платформа (единна модулна платформа), върху която стъпват всички возила от серията " Кортеж ". Платформата дебютира точно в лимузините Aurus, с които през 2018 година Путин размени бронирания Mercedes S600 Pullman Guard, а с изключение на тях се употребява и в микробусите, пренасящи защитата му.
 Снимка 522220
Източник:

Ходовата част и платформата начело

Интересното е, че самата платформа се създава от 2012 година, като съгласно съветски източници оттогава до момента в нея са вложени над 140 млн. $. Плановете са тя да послужи като основа и за доста други типове транспортни средства.

Панелът с инструментите и централното табло са обединени в великански екран, който продължава по цялото продължение на таблото, само че от материалите за колата не излиза наяве дали цялостната му дължина ще може да се употребява, или частта от него пред пасажерското място е единствено за украса.

Въпреки дебюта си в Европа, когато Aurus Senat и останалите представители на плана " Кортеж " влязат в серийно произвеждане се чака техните съществени пазари да са Близкия изток и Китай, с изключение на, несъмнено, вътрешния пазар в Русия. Засега са създадени няколко екземпляра на Aurus Senat, които, с изключение на президентските и бусовете на защитата на Путин, се употребяват да вземем за пример от армията за парадни цели.

Ето по какъв начин изглеждаше автомобилът, демонстриран в Москва преди три години:

От компанията производител дават обещание, че безусловно всеки един аспект на интериора ще предстои на самостоятелно избиране от страна на клиентите им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР