Първите месеци от новата година обикновено са най-подходящият период за

...
Първите месеци от новата година обикновено са най-подходящият период за
Коментари Харесай

Кога трябва да засадите семената, ако искате да имате страхотна градина

Първите месеци от новата година нормално са най-подходящият интервал за засяване на семена. Пазарът разполага с разнородни артикули, улесняващи от ден на ден работата на градинарите, даже и на начинаещите. Добре е обаче сеитбата да се реализира в пространства със стайна температура, семената не трябва да се съхраняват при мраз и влага.

Също по този начин, тарелките, почвата и водата би трябвало да са с близка до стайната температура, а не студени. Ако това е първото ви засяване, най-добре е да се спрете на по-лесни за развъждане растения като да вземем за пример Богородички, Пламъче, Флокс, Циния и други Добри препоръки ще ви дадат и цветарите.

А ето и няколко съвета за пазаруването, съхраняването, засяването и поддържането на семената, които сигурно ще доведат до приемливи резултати:
Как да си отгледаме циклама
Цикламата ще пораства съвсем на всички места, където има зимна светлина и влажна, само че добре дренирана почва през вегетационния им интервал. Поради п...
Прочети повече
Обърнете внимание на периода на валидност преди да закупите семената

Броят на семената в пакетчето няма да покълне на 100%, по тази причина имайте поради и някои други фактори като период на валидност, къде и по какъв начин се съхраняват в магазина и други Ако всичко е добре спазено, от 100 броя семена да вземем за пример е обикновено да поникнат към 70-80.

Изберете верния тип резервоар за предпазване

По принцип може да употребявате всевъзможен съд – от кофички, кори за яйца до саксии и тарелки. Но с цел да сте сигурни, че доставяте и поддържате нужната мокрота, е най-добре да употребявате тарелките, които се употребяват в оранжериите. Те се оферират в разнообразни размери, а в случай че не можете да прецените кои ще са най-подходящите за вашия случай, споделете и потърсете съвет от продавачите какво ще засявате в тях. Ако обаче решите да употребявате остарели съдове, би трябвало да ги накиснете авансово в обеззаразител за към 10 мин.
Грижите, които би трябвало да поставим за градината през зимата
В края на февруари и началото на март е време да започнете подготовката за новия сезон. Ако има останал сняг, то разхвърляйте торфена п...
Прочети повече
Не използвайте остаряла пръст

Тарелките се запълват с пресята торфена примес, която е особено за разсади или млади растения. Леко се изравнява и потупва, в средата на всяка се слагат по 1-2 семки, като по-късно се поръсват леко с вода. За да имате триумф в засаждането, би трябвало да употребявате лека и торфена почва с натурална киселинност и наложително би трябвало да се пресее, даже да е ситна.

След насяването покрийте с почва при нужда

Ситните семена нормално няма потребност да се покриват в допълнение с почва, само че при по-едрите това може и да е даже наложително. Направете тъничък пласт благодарение на ситото. Също по този начин, всяко семе е друго и ви съветваме да прочитате деликатно напътствията на опаковката – кой е най-подходящият интервал за засяване, в какъв съд и така нататък Някои типове не се пресаждат, а се засяват непосредствено в непрекъснат съд.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР