Първите месеци от живота на домашните любимци носят толкова радост

...
Първите месеци от живота на домашните любимци носят толкова радост
Коментари Харесай

От каква възраст да къпем малкото кученце?

Първите месеци от живота на домашните любимци носят толкоз наслада на стопаните, колкото и дребните членове на човешкото семейство. И в случай че за индивида животът стартира с първата баня, дали това важи и за новороденото кученце? Въпросът по кое време да стартираме с къпането на кутрето вкъщи е един от първите, които си задава всеки собственик, който занапред ще натрупа опит в развъждането на представител на този скотски тип.

Отговорът на въпроса е явен и безапелационен - къпането на дребното кученце стартира от 3-месечната му възраст. Тогава животинчето към този момент има основан имунитет и банята няма да повреди здравето му. Всъщност къпането на тази възраст въобще не е наложително деяние. То се прави единствено в случай че се постанова, тъй като кучето се е нацапало.

Ако палето не е прибрано от улицата и не е мръсно, няма потребност от баня през първите 3-4 дни. То сигурно е в стрес от промяната на нормалната среда и има потребност от акомодация. Къпането единствено в допълнение ще ускори напрежението при кучето.

След разходка на кучето е задоволително да се измият лапичките му с вода и да се подсушат с мека забрадка. На породите кучета, които имат козинка на брадата, би трябвало да се измива и тя. Ако въпреки всичко кутрето се е оцапало, почистването става с мокра гъба или мека четка.

 от кой момент да къпем дребното кученце

Първата баня на кученцето е доста значима. От нея зависи по какъв начин домашният питомец ще се отнася и в бъдеще към това деяние. Обикновено хората къпят домашните си любимци във ваната. За първата баня би трябвало обаче да се постави на дъното различен по-малък съд и поставка, която да не разрешава плъзгане. Ако мръсотията не пада единствено от вода, се употребяват единствено кучешки шампоани.

Изплакването на козината е належащо да става бързо, само че не нервно. Трябва да се пазят очите и ушите на животното. В очите не трябва да влиза шампоан, а в ушите - вода. Подсушаването би трябвало да стане на първо време с мека забрадка.

Козинката обаче остава мокра и по тази причина би трябвало да се употребява сешоар. Малките кученца могат да се простудят елементарно, в случай че останат мокри дълго време. Приятното усещане от банята се основава с вкусно лакомство на края на процедурата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР