Първите групи от руснаци, обхванати от частичната мобилизация на Москва,

...
Първите групи от руснаци, обхванати от частичната мобилизация на Москва,
Коментари Харесай

Първите мобилизирани руснаци вече са във военните бази

Първите групи от руснаци, обхванати от частичната готовност на Москва, са почнали да идват във военните бази. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Вече са издадени десетки хиляди повиквателни, показват от ведомството, съобщи news.bg.

Добавя се, че " в този момент Русия ще се изправи пред административно и логистично предизвикателство за обезпечаване на образование на войските ".

Министерството означи и че съветската войска нормално обезпечава " в началото образование на ниско равнище на бойците в границите на техните избрани оперативни звена, а не в специфични образователни заведения ", каквато е практиката при армиите на множеството западни страни.

Британското разузнаване показва, че нормално един батальон във всяка съветска бригада остава в гарнизон, в случай че други два батальона се разполагат на мястото на бойните дейности. Русия обаче е разположила доста от тези трети батальони в Украйна.

В отчета се отбелязва, че огромна част от мобилизираните съветски бойци не са имали никакъв боен опит от няколко години, като неналичието на военни инструктори и бързината, с която Русия стартира мобилизацията, допускат, че доста от мобилизираните войнци ще бъдат ситуирани на фронтовата линия с минимална съответна подготовка.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в страната. Той аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, защото Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

След оповестяването на мобилизацията военните комисари в най-малко четири съветски района са подписали заповеди, с които не разрешават на наборниците да напущат градовете си. В съветските обществени мрежи и канали се популяризира информации, че са получили призовки и хора без никакъв боен опит и научни служащи.

Впоследствие от съветското Министерство на защитата прецизираха, че някои съветски специалисти в региона на технологиите, банкери и публицисти в държавните медии няма да бъдат призовани да служат в Украйна като част от съветската мобилизационна акция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР