Първичните публични предлагания в Индия през тази година са постигнали

...
Първичните публични предлагания в Индия през тази година са постигнали
Коментари Харесай

Листванията в Индия удариха четиригодишно дъно

Първичните обществени предлагания в Индия през тази година са постигнали най-ниската стойност на набрания капитал от четири години насам, съобщи Reuters. Данните демонстрират, че от януари до момента посредством излъчвания на акции са набрани 2,8 милиарда $, на фона на 11,7 милиарда $ през 2017 година и 5,5 милиарда $ през предходната година.

" 2019 година беше най-тежката през призмата на пазара на скъпи бумаги ", разяснява съдружникът в EY Сандип Кетан. " Заради другите проблеми на пазарите, да вземем за пример корпоративните банкрути и банкрути, този сегмент от частния бранш се забави доста. "

Най-сериозен е спадът на влагането на средства във финансовите и индустриалните компании, където техният размер спада съвсем двойно по отношение на година по-рано. Въпреки това фирмите, които досега са емитирали сполучливо акции, се показват добре.

Акциите на Indian Railway Catering and Tourism Corp, маркетинговата компания Affle и онлайн търговеца Indiamart Intermesh се удвоиха в съпоставяне със цената си при листването на борсата.

Индийският борсов показател NSE Nifty 50 спадна с 1,4% през годината, приключваща на 19 сепмври. Непосредствено по-късно корпоративният налог беше намален, което внесе доза оптимизъм за представянето на частните компании.

Въпреки това показателят на S&P BSEIPO, който мери представянето на фирмите, листнати на Бомбайската фондова борса, се намали с 34% от началото на годината. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР