Първи коментира на изборите направи премиерът Стефан Янев. Резултатите от

...
Първи коментира на изборите направи премиерът Стефан Янев. Резултатите от
Коментари Харесай

Първи коментар на премиера за изборите. Откри обезпокоителни неща

Първи разяснява на изборите направи министър председателят Стефан Янев. „ Резултатите от изборите са достоверни и отразяват вота на гласоподавателите, както би трябвало да бъде в една народна власт ”, съобщи министър-председателят при започване на днешното постоянно съвещание на Министерския съвет.

Той направи ретроспекция на напъните на служебното държавно управление да организира вота и благодари на Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и ЦИК за свършената работа. По думите му са опровергани главните страхове и рецензии по отношение на машинния избор, като изборният ден е бил спокоен.

„ Мисля, че българските жители правят оценка нашите старания, а тяхната оценка е най-важната за нас. Тя е действителното мерило за това по какъв начин сме се справили и дали сме си свършили работата ”, сподели още той.

„ Не мога да не отбележа няколко притеснителни феномени по отношение на изборния развой. Констатираме извънредно ниска изборна интензивност, която за жалост надали се дължи само на събитието, че вотът се организира през лятото ”, разяснява Янев.

И добави: „ Нееднокатно съм заявявал, че политическата незаинтересованост е рисково събитие и политическите партии би трябвало да работят повече, с цел да ангажират пълноценно българските жители в присъединяване в демократичния развой ”.

Според него част от политическите сили са отказали да приказват с и на хората. Той дефинира това като неприемливо.

„ Подчертавах какъв брой е значимо да има дейно и стабилно парламентарно болшинство. Политиката не е за бюрократи или технократи – политиката е за политици ”, безапелационен бе Стефан Янев.

По думите му неналичието на ясна политическа визия какво, за какво и по какъв начин би трябвало да се случи е към този момент действителност. „ Не можем да си позволим за следващ път да разочароваме българските жители. Това може да докара до още по-категоричен отвод от присъединяване в политическия живот ”, добави Янев.

„ Потвърди се тезата, че българските жители търсят нов политически хайлайф, водач, търсят визионерите ”, разяснява още той.

„ Считам, че е нужна смяна, посредством която да се отговори на упованията на българското общество; смяна, която да отговори на упованията на бизнеса и инвеститорите; смяна, която да консолидира националните старания, да сплоти всички родолюбиви българи. Страната ни се нуждае от нова вероятност, от необятен консенсус ”, безапелационен бе Стефан Янев.

„ Нашата битка за връщането на доверието на българските жители минава през ефикасна бора с корупцията – развой, за който си даваме сметка, че ще бъде сложен и дълъг. За да имаме бъдеще като нация и страна, с цел да имат вероятност нашите деца, сме длъжни да се оправим с този проблем ”, уточни той.

„ Време да създадем институциите работещи ", съобщи служебният министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР