Първенството по футбол на Австралия в А-лигата ще се поднови

...
Първенството по футбол на Австралия в А-лигата ще се поднови
Коментари Харесай

Футболът в Австралия тръгва на 16 юли

Първенството по футбол на Австралия в А-лигата ще се възобнови на 16 юли след четири месеца спиране поради пандемията от ковид. А в идващите 28 дни постоянният сезон би трябвало да приключи, разгласи Футболната федерация на страната.

Първенството беше спряно през март шест кръга преди края на постоянния сезон, а също по този начин в календара са и плейофите, които ще дефинират и новия първенец. По предварителна стратегия купата би трябвало да се разиграе до края на месец август, когато стартира зимата.

Първата среща в рестарта ще бъде на 16-и юли на стадион AAMI Park в Мелбърн, където локалният Мелбърн Виктори ще посрещне градския си противник Уестърн Юнайтед.. на идващия ден настоящият водач в класирането ФК Сидни ще играе с Уелингтън Феникс. Програмата, която включва още 25 мача преди плейофите, ще бъде направена съгласно обстановката с последствията от ковид и ситуацията в другите щати.

Така да вземем за пример отборът на Феникс, който е от Нова Зеландия, както и основаният на западното крайбрежие Пърт Глори, ще играят домакинските си мачове в Сидни поради рестрикции при пътуванията.

Макар клубовете и играчите да се споразумяха за понижаване на заплатите, към момента няма изясненост по какъв начин ще се отрази финансово на цялата Лига спирането, както и неналичието на аудитория. Единствената положителна точка сега е единодушието на Фокс ТВ да продължи лъчение на спортни събития, въпреки и на по-занижени параметри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР