Първата регистрация на автомобил вече ще може да се прави

...
Първата регистрация на автомобил вече ще може да се прави
Коментари Харесай

Частни пунктове ще регистрират коли

Първата регистрация на автомобил към този момент ще може да се прави и в частни пунктове, а моторните транспортни средства ще имат свои лични специфични паспорти. Това плануват нови правила за регистрацията и поддръжката на колите в Закона за пътните транспортни средства, оповестен за публично разискване от Министерството на превоза. Законът за пътните транспортни средства е един от трите в пакета, който би трябвало да размени в този момент настоящия Закон за придвижване по пътищата.

Първоначалният механически обзор, който се изисква за регистрация на автомобила, към този момент ще може да се прави освен в КАТ, само че и в специфични частни пунктове. „ Тези частни пунктове ще работят със профилирано съоръжение - те би трябвало да правят инспекции на метала, боята, ще имат достъп до база данни с идентификационните номера, данни за производителите, за документите, с които се продават тези коли “, споделя Дамян Войновски от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

Автомобилният играч и притежател на автосервизи Румен Дунев обаче изяснява, че това ще затрудни бизнеса и евентуално ще натовари водачите с повече разноски. Защото във компанията ще би трябвало да се назначат двойно повече експерти, което в допълнение ще натовари таксите при регистрацията на новия автомобил.
Автомобилите ще имат механически паспорти, а данните от тях ще влизат в специфичен указател, който ще се следи от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Въпросните паспорти ще се издават при техническия обзор за първа регистрация и ще бъдат като досие, в което да се записват данните от прегледите, какви са били ремонтите, които са били осъществявани. „ Още един документ, който в случай че се загуби или изчезне, би трябвало да се вади отначало. От друга страна, ще има история на автомобила, ще се знае дали е ремонтиран и кой го ремонтирал, дали е взел участие в пътнотранспортно произшествие “, съобщи представителят на автомобилната организация.

Новите текстове плануват и специфичен правилник за продажбата на авточасти втора ръка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР