Първата реакция на Европейския парламент на новите предложения на британското

...
Първата реакция на Европейския парламент на новите предложения на британското
Коментари Харесай

Първата реакция на Европарламента за плана на Джонсън за Брекзит не е положителна

" Първата реакция " на Европейския парламент на новите оферти на английското държавно управление за съглашение за Брекзит " не е позитивна ". Това съобщи през вчерашния ден евродепутатът Ги Верхофстад, който управлява групата, координираща активността на Екологичен потенциал по въпроса за излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние не считаме ", че тези оферти дават " нужните гаранции, от които се нуждае Ирландия ", съобщи някогашният белгийски министър председател след среща с основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит, Мишел Барние.

Окончателната договорка за Брекзит би трябвало да бъде утвърдена от Европейския парламент.

Вчера Барние уточни, че в новите оферти на Джонсън има прогрес, само че остава и да се свърши доста работа за реализиране на ново съглашение.

" Има прогрес, само че искрено казано, остава да се свърши още доста работа за реализиране на трите цели на защитния механизъм: без физическа граница, стопанската система на остров Ирландия и отбрана на общия пазар. Ще продължим да работим за реализиране на съглашение. Брекзит без съглашение в никакъв случай няма да е изборът на Европейски Съюз. Ще продължим да работим с английския екип, само че съглашението би трябвало да съблюдава трите уговорката ", сподели Барние преди среща с водачите на политическите групи на Европейския парламент.

По-рано Джонсън разгласи, че показва " градивни и рационални предложния " на Европейски Съюз и че се надява Брюксел да откри опция за компромис за реализиране на договорка.

Петстотинкилометровата сухопътна граница сред Ирландия, членка на Европейски Съюз, и английската провинция Северна Ирландия се трансформира в главен проблем в напъните да се договорят изискванията за излизане от Европейски Съюз.

Ирландия споделя, че " невидима " граница е от основен народен интерес, защото каквито и да било гранични инспекции биха подкопали мирната договорка от 1998 година, позната като Споразумението от Разпети петък.

Джонсън уточни, че предложенията няма да включват проекти за митническа инфраструктура на границата. " При никакви условия няма да имаме инспекции на или покрай границата в Северна Ирландия. Ще съблюдаваме мирния развой и съглашението от Разпети петък ", акцентира министър председателят.

Лидерът на Партията на Брекзит Найджъл Фараж сподели, че предлагането за изваждане на ирландския " защитен механизъм " от съглашението за Брекзит е все едно човек да си постави главата в устата на крокодил и да се надява, че всичко ще е наред, съобщи " Ройтерс ".

" Въпреки това, което сподели той, няма гаранция, че ще напуснем митническия съюз и за всяко бъдещо комерсиално съглашение ще е нужно Европейски Съюз да прояви доброжелателност ", написа Фараж в " Туитър ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (733)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР