Първата работна среща между кметовете на селата в община Варна

...
Коментари Харесай

След срещата с Коцев: Селата около Варна се обединяват за по-добра инфраструктура и сигурност

Първата работна среща сред кметовете на селата в община Варна и новоизбрания кмет Благомир Коцев акцентира значимостта на възстановяване на живота на жителите и определяне на по-ефективна връзка сред селските общности и общинската администрация .

Селата към града се разрастват с всяка година, което води до нарастване на потребностите за инфраструктурни усъвършенствания и подкрепяне на живота на хората. Кметовете от селата Тополи, Казашко, Каменар, Звездица и Константиново показаха сериозна угриженост по редица въпроси, които засягат техните общности.

Един от основните проблеми, посочени от селските водачи, е неналичието на връзка с общинската администрация и отговорност във връзка с плановете на селата. Досега селата са били лишени от информация за това какво част от техните планове ще бъдат осъществени, а писма до администрацията оставали без отговор.

Изграждането на битова канализация съставлява сериозен проблем за селата Казашко, Звездица и Константиново. Технически спънки и несъгласувани процедури са довели до преправка на някои планове, което още повече е усложнило обстановката. Селските водачи показаха неразбиране дали има работа по решение на тези проблеми.

Други изразени проблеми включват неприятно водоснабдяване в село Каменар, некачествени асфалт и незавършена канализация . Ремонт на улици, тротоари и бордюри, както и преасфалтиране на пътища, са измежду целите на селата.

Селата Константиново и Звездица се нуждаят от разширение на гробищните паркове , само че търсенето на финансиране за този развой е мъчно и дълготрайно. Ремонти на детски площадки и улици са също измежду провокациите, пред които са изправени тези общности.

Още една значима тематика, повдигната по време на срещата, е усилването на полицейското наличие в селата . Селските водачи показаха нуждата от по-ефективна сигурност, като настояха за спомагателни полицейски патрули и по-често дежурство на районните инспектори.

Срещата сред кметовете на селата и общинския кмет Благомир Коцев съставлява стъпка към по-доброто съдействие и решение на настоящите проблеми , които засягат селските общности в община Варна. Този разговор ще бъде от значително значение за възстановяване на качеството на живот на хората в селата и реализацията на инфраструктурни планове , нужни за тяхното развиване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР